50 år i dag

Dansk golf var på kvindesiden flot repræsenteret af Iben Tinning på den internationale scene. Tinning, som fylder 50 år, nåede også at være dansk landstræner

Udgivet

Iben Tinning: Danmarks mest succesfulde kvindelige golfspiller

Iben Tinning har vundet seks turneringer på Ladies European Tour, hvilket ingen andre danske kvindelige golfspillere har opnået.

Tinning forudsagde, at en dansk spiller snart ville vinde på LPGA Touren, hvilket Nanna Koerstz Madsen opnåede i 2022.

Hendes karriere kulminerede med en sejr i Dubai i 2010, hvilket blev hendes sjette og sidste titel på European Tour.

Efter sin aktive karriere blev Tinning golftræner, kvindelandstræner ved OL i Rio, golfkommentator og lever nu af golfrelaterede aktiviteter.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Iben Tinning er stadig den danske kvinde med mest succes i international golf.

Det kan hun konstatere, inden hun søndag 4. februar fylder 50 år.

I sin aktive karriere nåede Iben Tinning at vinde seks turneringer på Ladies European Tour.

Det har ingen anden kvindelig dansk golfspiller præsteret. Endnu.

Det er dog kommet tættere på en tangering af rekorden, da Emily Kristine Pedersen er oppe på fem turneringssejre.

- De har været alt for længe om at slå mine rekorder, og jeg sidder bare og venter, sagde Iben Tinning til magasinet Dansk Golf i 2021.

I samme interview roste Iben Tinning de nuværende aktive spillere på kvindesiden og forudså, at der snart ville være en spiller, der ville vinde en turnering på LPGA Touren, som mest spilles i USA.

Nåede det ikke selv

I sin aktive karriere nåede Iben Tinning ikke at vinde en turnering på LPGA Touren.

Men det formåede Nanna Koerstz Madsen i 2022 ved at vinde en LPGA-turnering i Thailand, så spådommen kom til at holde stik.

Sejren i Dubai i december 2010 satte et smukt punktum for Iben Tinnings 14 år lange karriere med den sjette titel på European Tour. Derudover blev det til 58 top-10-placeringer for danskeren.

Iben Tinning kan se tilbage på en glorværdig golfkarriere. Her ses hun ved en turnering i Dubai tilbage i 2008. Få år senere stoppede hun karrieren. (Arkivfoto).

Slidte hofter

Problemer med en slidt hofte betød, at beslutningen om et farvel til golfsporten allerede var taget et år før turneringen i Dubai.

Derudover ønskede hun at få mere tid sammen med familien.

Da Tinning stod på sidstedagen i Dubai, var det fem år siden, hun senest havde prøvet at vinde på European Tour. Det var derfor ikke uden sved på panden og nerver, at hun stillede op i den varme ørkenstat.

Golfspilleren var så nervøs, at hun havde beordret sin engelske træner, James Petts, til at holde sig væk under sidste runde, da hun mente, at han bragte uheld.

Træneren tiggede og bad om at være med, men Tinning nægtede, og først efter sejren og de 560.000 præmiekroner var i hus, fik James Petts lov til at komme ud på banen.

Sammen med de bedste

Iben Tinning har desuden ved flere lejligheder repræsenteret det europæiske hold ved Solheim Cup, hvor de bedste amerikanske spillere er modstandere.

Efter karrieren tog Iben Tinning en praktisk og obligatorisk uddannelse og blev professionel golftræner.

Golf blev fra 2016 en del af det olympiske program, hvilket fik Dansk Golf Union til at ansætte Iben Tinning som kvindelandstræner ved OL i Rio.

Siden blev hun også golfkommentator, og hun lever i dag af at undervise i golf, være manager og kommentere golf på tv.

Iben Tinning er gift med den tidligere ishockeyspiller Lasse Degn, og sammen har de sønnen Mads.

Powered by Labrador CMS