Se billeder: Alexandra ikke flov over operation

Grevinde Alexandra kan se tilbage på et år fyldt med store glæder. Imens har året markeret et endegyldigt farvel til apanagen. Nu fylder hun 57 år

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Når grevinde Alexandra kan fejre sin 57-års fødselsdag den 30. juni, kan hun på samme tid markere, at det forgangne år har budt på mange markante ændringer.

For grevinde Alexandra har taget hul på tre store begyndelser i tilværelsen: Hun har fået en ny kæreste, et nyt hjem og et splinternyt job.

Tidligere på måneden kunne grevindens privatsekretær, Helle Von Wildenrath Løvgreen, bekræfte, at grevinde Alexandra danner par med den 51-årige erhvervsmand Nicolai Peitersen.

Samtidig kom det frem, at han endnu ikke er skilt fra sin hustru, selv om de har været separeret i tre år, grundet visumreglerne i Kina, hvor parret gennem en del år har været bosat.

– Det er en lykkelig begivenhed, at vi har mødt hinanden, sagde Nicolai Peitersen til Se og Hør.

Han har igennem flere år opholdt sig og arbejdet i Kina, hvor han blandt andet har stiftet virksomheden Wikifactory.

Har i investeret i virksomheden

En virksomhed, som grevinde Alexandra også har vist sin støtte til ved at investere i. Om det er derigennem, parret har mødt hinanden, har de ikke meldt noget ud om.

Grevinde Alexandra har førhen været gift med fotografen Martin Jørgensen fra 2007 til 2015, men forskellige værdigrundlag i ægteskabet førte til en skilsmisse.

Hendes nye kærlighed med Nicolai Peitersen får også friske, fysiske rammer for grevinde Alexandra.

Denne sommer har hun nemlig valgt at rive teltpælene op og flytte fra sin villa i Charlottenlund til en lejlighed i den centrale del af København.

Står ved skønhedsoperationer

Og det er ikke den eneste forandring, som grevinde Alexandra har foretaget for sig selv. Grevinden har nemlig været under kniven og fået lavet en miniansigtsløftning og en øjenoperation.

Det har grevinde Alexandra valgt at gøre for at være i balance med sig selv, forklarede hendes privatsekretær, Helle Von Wildenrath Løvgreen, til Billed-Bladet.

– Grevinden Alexandra har følt, hendes ydre skulle matche hendes indre. Det er jo en personlig følelse og et helt naturligt ønske, lød det til ugebladet.

Hun understreger, at grevinden står ved, at hun har fået lavet et indgreb.

– Ikke kun fordi det er tydeligt, men også fordi grevinden synes, at moderne kvinder skal stå ved deres valg og ikke være flove over, at de får professionel hjælp, sagde privatsekretæren videre til ugebladet.

Født i Hongkong

Det var langt fra Danmarks grænser, at grevinde Alexandras liv begyndte.

Alexandra Christina Manley blev født i Hongkong den sidste junidag i 1964.

Hun har en uddannelse inden for handel og økonomi fra universiteter i Hongkong, Wien, Tokyo og London og har med den baggrund blandt andet arbejdet som børsmægler og vicedirektør i et investeringsfirma i Hongkong.

Der var også her, hun mødte den fem år yngre prins Joachim, som fra 1993 til 1994 arbejdede for A.P. Møller i netop Hongkong.

Parret blev gift i vinteren 1995 og fik senere prins Nikolai, som i august fylder 22 år, og prins Felix på 18 år.

Priserne var henholdsvis fem og to år gamle, da prins Joachim og grevinde Alexandra blev skilt efter et årti sammen som mand og kone.

Siger nej til apanage

Hendes yngste søns 18-års fødselsdag sidste år markerede et nyt kapitel for Alexandra.

Fra den dag ønskede grevinden ikke længere at modtage apanage og tog dermed et skridt væk fra den kongelige familie og ud mod en mere fri position.

Det er ikke kun den nye kærlighed og et nyt hjem, som grevinden kan fejre. Også et helt nyt job har hun valgt at kaste sig over.

2021 markerede en ny start for grevinden.

For her satte hun sig til rette som ny medarbejder hos medicinalvirksomheden Unumed, som skaber digitale sundhedsløsninger målrettet behov hos klinikker og hospitaler rundt om i verden.

Og det var netop hendes tilknytning og kendskab til Asien, som gjorde hende egnet til jobbet, lød det efterfølgende.

Ville prøve noget nyt

At frasige sig apanage og søge nye jobmuligheder var noget, der allerede var i tankerne hos grevinde Alexadra for flere år siden.

– Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg gerne vil ud og prøve noget nyt. Derfor har jeg også sat gang i nogle ting, der gør det muligt for mig at smide den skabelon, som har været omkring mig, sagde grevinden til Ritzau i 2018.

Grevinden har siddet i bestyrelsen i den schweiziske medicinalgigant Ferring Pharmaceuticals siden 2007. Hun er desuden ansat som director of client programmes hos den danske virksomhed Bang & Olufsen.

Med et nyt job, kæreste og hjem er der for grevinden mange glæder at se tilbage på ved året, der er gået, når hun fylder 57 år 30. juni.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS