Dronningen hylder garder med særligt ur

Vagtkompagniet i Livgarden udvælger snart den bedste garder i den seneste tjenesteperiode, og vedkommende hædres med en særlig gave.

Den bedste garder i den seneste tjenesteperiode hædres onsdag den 16. november af dronning Margrethe. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix (Arkivfoto)
Den bedste garder i den seneste tjenesteperiode hædres onsdag den 16. november af dronning Margrethe. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Den bedste garder i den seneste tjenesteperiode hædres onsdag den 16. november af dronning Margrethe og får overrakt den sagnomspundne og særlige gave “Dronningens ur”.

Det oplyser kongehuset på sin officielle hjemmeside.

Gave startede i 1969

“Dronningens ur” går tilbage til 1969, hvor der i anledning af den daværende kong Frederik den 9.s 70-års fødselsdag blev oprettet en fond.

Kong Frederik den 9. besluttede dengang, at der årligt skulle købes et særligt armbåndsur for fondens renter med påskriften “Kongens ur” og årstallet.

Efter kong Frederik 9.s død og tronskiftet i 1972, blev “Kongens ur” omdøbt til “Dronningens ur” efter dronning Margrethe.

Og i midten af november er den 76-årige regent altså klar til at sætte armbåndsuret om håndleddet på endnu en særlig garder.

“Dronningens ur” gives til den garder, “der af vagtkompagniet er udvalgt som tjenesteperiodens bedste garder”, skriver kongehuset.

Dronningen overværer også parade

I forbindelse med overrækkelsen af den særlige gave vil dronning Margrethe også overvære en parade af Den Kongelige Livgarde ved Livgardens kaserne i Gothersgade i hjertet af København.

I sidste tjenesteperiode valgte vagtkompagniet Christian Frydenlund som den bedste garder.

Han modtog “Dronningens ur” med begrundelsen, at han var “ansvarsfuld, yderst loyal og hans personlige adfærd er så god, at han med sin blotte tilstedeværelse har en positiv indvirkning på tjenesten og sine kolleger”.

Hvem, der modtager “Dronningens ur” 16. november, er endnu ikke afsløret.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS