Dronning Margrethe skal på statsbesøg

Dronning Margrethe tager til november på sit statsbesøg nummer 53.

Udgivet Opdateret

Dronning Margrethe tager på statsbesøg i Ghana, skriver Kongehuset.

Det er dronningen statsbesøg nummer 53 og denne gang skal dronningen stå i spidsen for en dansk erhvervsdelegation.

Statsbesøget i det vestafrikanske land Ghana er en markering af de to landes tætte relationer.

Langvarige historiske bånd

Ghana og Danmark har langvarige historiske bånd, og de første danskere kom til landet i 1659.

Statsbesøget finder sted den 23.-24. november og har blandt andet til formål at understøtte det dansk-ghanesiske samarbejde ”From Aid to Trade”, som gennem årene har opnået stor goodwill.

Denne goodwill er opbygget gennem et mangeårigt udviklingsarbejde, hvor særligt Danida-samarbejdet har gjort Danmark anerkendt i Ghana.

Relationen mellem Danmark og Ghana ændres

Ghana har i dag status som et lavere mellemindkomstland og forventes i den nærmeste fremtid at komme op på en årlig økonomisk vækst på syv til otte procent.

Det er dermed forventningen, at relationen mellem Danmark og Ghana frem mod 2020 vil ændres til at have et kommercielt og politisk fokus, mens udviklingssamarbejdet vil ophøre.

Udviklingen i Ghana afspejles i statsbesøget, hvor fokus vil være på historie, kultur og erhverv. Den danske erhvervsdelegation vil være repræsenteret med kompetencer indenfor landbrug og fødevarer, bæredygtighed, den maritime sektor, infrastruktur og jernbaner.

Under opholdet vil Dronningen blive officielt modtaget af den ghanesiske præsident H.E. Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, deltage i åbningen af erhvervsfremstødet og besøge forskellige virksomheder og kulturelle institutioner.

Powered by Labrador CMS