Danmarks nye seriestjerne: -Jeg har aldrig haft en plan B

Det var en brækket ryg, der fik Johannes Lassen til at indse, at han måtte gå benhårdt efter drømmen.

Gidseltagningen har premiere den 2. april. Foto: Discovery Networks Danmark.
Gidseltagningen har premiere den 2. april. Foto: Discovery Networks Danmark.
Udgivet Opdateret

– Jeg har et forslag, siger Johannes Lassen, mens han kigger stålsat hen over skranken på kommunekontoret på Frederiksberg.

– Jeg siger mit job op, og så giver I mig to måneder, hvor I betaler mine regninger, så jeg ikke skal tænke over det, men kun skal koncentrere mig om den prøve, siger han.

Prøven, han taler om, er adgangsprøven til Teaterskolen. Han har søgt ind et par år forinden som 18-årig, men det går hurtigt op for ham, at han har forregnet sig.

Gik på dramaefterskole

Folk er vildt dygtige. De har forberedt sig i årevis. Johannes Lassen har gået på dramaefterskole og været med i et par kortfilm og musikvideoer, men han har ikke øvet sig. Ikke på den måde, han kan se, der er påkrævet, hvis han skal gøre sig håb om at få skuespillerdrømmen opfyldt.

– Der faldt femøren ligesom. Hvis jeg skulle gøre det her, skulle jeg eddermame gøre det ordentligt, siger skuespilleren, der lige nu er aktuel som hovedrolleindehaver i Kanal 5’s store dramasatsning “Gidseltagningen”, der har prominente navne som Adam Price og Kasper Boarfoed bag sig.

Forbarmer sig

Medarbejderen på kommunen forbarmer sig. Måske kan hun se noget i ham. I hvert fald får Johannes Lassen to måneder til at bevise, at han kan komme igennem nåleøjet på Teaterskolen, hvor der er 1200, der søger ind, men hvor der kun er plads til otte.

Da han næste gang søger ind, er han en af de udvalgte. Og heldigvis, for skuespiller er det eneste, han nogensinde har villet.

– Jeg var det der irriterende barn, der aldrig tog det tøj på, min mor havde lagt frem. Jeg kom ud som sørøver eller som cowboy. Jeg kan ikke huske, at der var et specifikt tidspunkt, hvor jeg tænkte, at jeg skulle være skuespiller. Men jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt tænkte, at nu var det alt eller intet, siger Johannes Lassen.

Smidt ud af gymnasiet – for anden gang

Det tidspunkt kommer, da han for anden gang er blevet smidt ud af gymnasiet.

På en skitur brækker han ryggen og ender med at ligge en måned på Rigshospitalet til observation, fordi lægerne frygter, at han skal blive lam.

Mens hans fraværsprocent stiger, daler lysten til at komme tilbage til skolen.

– Det gik op for mig, at jeg gik i skole for min mors skyld. Hun støttede mig i, at jeg gerne ville være skuespiller, men hun syntes, at jeg skulle have noget at falde tilbage på, forklarer Johannes Lassen, der på det tidspunkt er omkring 19 år.

– Men jeg ville gå 120 procent efter min drøm, og hvis det så ikke lykkedes, så måtte jeg finde på noget andet. Der skulle ikke være en plan B, siger han.

– Det kan godt være, at jeg er blåøjet, men jeg har aldrig tænkt på, hvad jeg ellers skulle. Det har ikke været en mulighed at sadle om, siger Johannes Lassen.

Ked af det mange gange

Måske er det den vilje, der har båret ham igennem. Men ind i mellem har det været hårdt. For selv om man kommer ind på Teaterskolen, er man langt fra sikret en karriere. Kampen fortsætter, og selv hvis man som Johannes Lassen har haft roller i “Sommeren ’92” og DR-serien “1864”, må man forberede sig på at få et nej, når man går til casting.

– Jeg har været ked af det mange gange. Man skal virkelig ruste sig, og selvfølgelig bliver det nemmere at tage imod afslag, men det er aldrig, uden at det påvirker en. Hvor mange gange har jeg ikke været tæt på en rolle. Men tæt på giver ikke en skid. Det betaler ikke dine regninger. Og de perioder med afslag er hårde, siger skuespilleren.

Øverst på rollelisten

Nu – som 37-årig – kan han for første gang se sit navn øverst på rollelisten, når “Gidseltagningen” får premiere på Kanal 5.

– Jeg har jo ikke selv bestemt, hvornår der skulle komme et gennembrud. Jeg har bare prøvet at gøre det så godt, jeg nu kunne, uanset rollens størrelse, siger skuespilleren.

– Det er jo nogle andre, der bestemmer, hvem der må være med i legen. Det er man nødt til at vide, at man ikke har kontrol over. Og lige nu er jeg bare glad og taknemmelig over, at jeg får lov til at lave nogle fede ting med nogle dygtige mennesker, siger han.

“Gidseltagningen”, der blandt andet har Paprika Steen og Dar Salim på rollelisten, har premiere den 2. april på Kanal 5.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS