Anmeldere roser Foo Fighters for løssluppen koncert

Dave Grohl førte sit band til sejr på Orange Scene fredag aften, mener anmeldere, der er i stjernehumør.

Udgivet Opdateret

Det amerikanske hovednavn på Roskilde Festival Foo Fighters serverede sent fredag aften på Orange Scene “løssluppen cirkusrock med Dave Grohl i en lystig hovedrolle som ustoppelig klovn”.

Det mener i hvert fald Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo, der kvitterer med fire ud af seks stjerner.

– Stor kunst var det ikke, men Foo Fighters mestrer kunsten i at få en til at glemme, at man står i gummistøvler på et sjællandsk dyrskue, og uden den mindste snert af selvhøjtidelighed var Grohl uimodståelig som elskværdig kransekagefigur, skriver han.

Gaffa mere begjstret

Endnu mere begejstret er Gaffas anmelder, som giver koncerten fem ud af seks stjerner.

Anmelder Keld Broksø befandt sig også foran Orange Scene for 25 år siden, da Dave Gohl sad bag trommerne i Nirvana, lige efter Danmark havde vundet EM i fodbold.

– Her 25 år efter var det som om, at vi slet ikke var færdige med at fejre EM-sejren, mens Dave Grohl i stedet gik på scenen med sin guitar og bandet Foo Fighters, skriver han.

Anmelderen påpeger, at der stadig er langt op til de senere års suveræne hovednavne på Roskilde Festival som Metallica, Rolling Stones, Bruce Springsteen og Paul McCartney.

Men mindre kan også gøre det. Og med et par mindre forbehold leverede Foo Fighters en forrygende præstation, mener anmelderen.

– Foo Fighters blev et godt bud på en samlende faktor efter en svedig energisk indsats, som denne anmelder vil huske tilbage på med glæde som en overbevisende salut i 25-året for EM-sejren.

“Det vigtigste, der er sket på Orange Scene i år”

Også BT’s anmelder belønner Dave Grohl og Foo Fighters med fem stjerner og kalder koncerten “det vigtigste, der er sket på Orange Scene i år”.

Anmelderen fremhæver især bandets spillelyst og energi på scenen for ikke at nævne en veloplagt frontmand.

– Der er intet som helst kalkuleret eller sofistikeret over gruppen. Overhovedet. Og det er i den grad positivt ment. Grohl optræder mellem numrene som en blanding af ham den oversnakkende baldrerøv, der altid står ved hvilken som helst bar – og en cheesy komiker, skriver anmelderen, der tilføjer:

– Og fint nok. Det bunder i ægthed.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS