-Det gør mig trist

Der er tusindvis af kilometer mellem fyrst Albert og fyrstinde Charlene af Monaco. Men det forhindrer ikke parret i at markere den romantiske mærkedag online

Fyrstinde Charlene blev ramt af en infektion under sit ophold i Sydafrika, hvor hun ellers var på officiel opgave for bevarelsen af vilde dyr. Den forhindrer hende i at rejse tilbage til Monaco, hvor hendes royale gemal befinder sig. (Arkivfoto). Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Samme år som danske kronprins Frederik mødte kronprinsesse Mary i Sydney, fandt fyrst Albert af Monaco sit hjertes udkårne i den 20 år yngre sydafrikanske sportsstjerne Charlene Wittstock.

Parret mødte hinanden til en svømmekonkurrence i Monaco i 2000, hvor han sad på tilskuerrækkerne, og hun var i vandet som professionel konkurrencesvømmer.

Men det var først i 2006, at de stod officielt frem som par.

Parret blev forlovet i 2010 og giftede sig året efter og kan derfor fejre såkaldt tinbryllup efter ti år sammen som ægtefolk den 1. og den 2. juli.

Har to bryllupsdage

Årsagen til de to bryllupsdage skal findes i de monegaskiske bryllupstraditioner.

Der er ægteskabet først juridisk bindende efter den borgerlige ceremoni.

Men der bliver ingen fejring hverken den ene eller anden dag, for parret opholder sig på hvert sit kontinent.

Ramt af infektion

Fyrstinde Charlene blev ramt af en infektion under et officielt besøg i Sydafrika, og den forhindrer hende stadig i at rejse tilbage til Monaco, hvor hendes royale gemal befinder sig.

– I år er det første gang, at jeg ikke er sammen med min mand på vores bryllupsdag. Det er svært og gør mig trist, sagde fyrstinde Charlene tidligere i juni i en pressemeddelelse ifølge mediet Daily Mail.

– Mine daglige samtaler med Albert og vores børn hjælper mig med at holde humøret oppe. Men jeg savner dem. Jeg kan ikke vente med at blive genforenet med dem.

Markerer dagen online

Det har ikke afholdt hende fra at markere mærkedagen online. På Instagram har hun tidligere i juni delt en video, hvor hun ser tilbage på parrets ti år sammen.

– Glædelig bryllupsdag, Albert. Tak for vores vidunderlige børn, lyder det fra fyrstinden.

Parrets royale romance har tidligere været omgærdet af rygter om knas i kærligheden.

Der var forlydender om, at fyrstinde Charlene forsøgte at flygte fra Monaco lige inden brylluppet – angiveligt grundet overensstemmelser, stress og rygter om at fyrst Albert havde et ukendt barn.

Kendt som ‘Playboy-prinsen’

Han havde i mange år tilnavnet “playboy-prinsen” efter sine eskapader i nattelivet.

Men fyrstepaladset udsendte straks en erklæring og dementerede rygterne.

Og brylluppet blev afholdt som planlagt 1. og 2. juli 2011 med dansk deltagelse.

Kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie var taget til Monaco som gæster, og så var den danskfødte designer Isabell Kristensen blandt brudepigerne.

Forældre til tvillinger

Fire år efter brylluppet udvidede fyrsteparret familien, da de blev forældre til tvillingerne prins Jacques og prinsesse Gabriella.

Selv om prinsessen blev født først, er det prins Jacques, som en dag skal overtage tronen.

Fyrst Albert har desuden vedkendt sig faderskabet til Alexandre Stéphane Grimaldi-Coste på 17 år og 29-årige Jazmin Grace Grimaldi.

Begge børn bærer Grimaldi, som er et slægtsnavn tilhørende den monegaskiske fyrstefamilie. Men da begge er født uden for ægteskab, indgår de ikke i arvefølgen.

Fyrst Albert er søn af fyrst Rainier og prinsesse Grace, som inden var kendt som den oscarvindende amerikanske Hollywood-stjerne Grace Kelly.

Powered by Labrador CMS