Gigantisk nedtur for dansk rockgruppe

Det glippede for Reddi, der ikke fik nok stemmer til en finaleplads i Eurovision. Og det gør ondt

Udgivet Opdateret

De håbede og troede på det til det sidste. Men da de ti lande, der tirsdag aften fik en billet videre til Eurovision-finalen i Torino i Italien var opråbt, var Danmark ikke med i feltet.

Og selv om bookmakerne på forhånd havde spået, at det ville blive svært for den danske rockgruppe Reddi at kvalificere sig, så var det ikke uden tårer, at den besked blev modtaget af bandets trommeslager Ihan Haydar.

Meget skuffet

Med våde øjne forklarer hun, hvordan hun har det.

- Ikke særlig godt. Meget skuffet. Det har bare betydet så meget for mig, siger hun.

- Men det er okay. Vi er kommet for at blive, og det her stopper os ikke, siger hun.

Rockkvartetten har ikke spillet sammen længe, og egentlig var det slet ikke planen, at de skulle deltage i melodigrandprix. Men da de fik chancen, greb de den.

Det danske Eurovision-bidrag Reddi nåede ikke finalen i showet.
Det danske Eurovision-bidrag Reddi nåede ikke finalen i showet.

Nu har vi fans

- Det her var kun anden gang, vi spiller et show sammen, og det lyder jo helt skørt. Men vi har fans nu, og nu skal vi bare derudaf, siger Agnes Roslund, der spiller guitar i bandet.

Mathilde "Siggy" Savery føler også, at gruppen har et ansvar over for deres fans, selv om Eurovision-drømmen er knust.

- Det handler også om at vise alle dem, der ser op til os, at der er tidspunkter i livet, hvor man taber, og det handler om at rejse sig igen. Og vi har alle sammen tabt i livet, hold kæft, hvor har jeg tabt flere gange, end jeg har vundet, siger hun.

Positivt exit

Derfor handler det for gruppen om at se det positive i det tidlige exit.

- Vi ville virkelig gerne have været videre, men nu hvor det ikke er sket, så kigger vi fremad i stedet. Og det bliver også fedt at få lov at spille rigtigt igen, det har været lidt mærkeligt at spille playback, siger hun.

Selv om gruppen ikke skal synge i finalen lørdag, har de alligevel planer om at blive i Torino i Italien, hvor showet afholdes.

Powered by Labrador CMS