Stryger direkte ind på førstepladsen

Kronprins Haakons nye bog er en bestseller

Udgivet Opdateret

I en sensationel debut på bogscenen har Norges kronprins Haakon (50) kastet lys over kongefamiliens fortid i hans nye bog "Haakon - historier om en tronfølger." 

Bogen, der udkom for nylig i norske boghandler, har allerede skabt bølger både nationalt og internationalt.

Kronprins Haakons bog, der tager læserne med på en rejse gennem kronprinsens liv, fra barndommen og op til i dag, har nået en imponerende bedrift ved at indtage førstepladsen på den norske bestsellerliste.

Cappelen Damm, udgiveren af bogen, kunne knap tro deres egne øjne, da det første oplag på 15.000 bøger fløj ud af lageret, hvilket førte til en hurtig beslutning om at trykke yderligere 15.000 bøger efter blot fire dage.

Giver bogen topkarakter

Anmeldere har ikke sparet på superlativerne, og Dagbladets Cathrine Krøger har givet bogen topkarakter og udråbt den som et af de bedste kongeportrætter, hun nogensinde har læst.

Kronprins Haakons bog "Haakon - historier om en tronfølger" rives væk fra hylderne

Selv kronprinsesse Mette-Marit (50) har udtrykt sin glæde og stolthed over sin mands litterære debut.

"Jeg synes, bogen er blevet rigtig god. Det er takket være det gode samarbejde forfatteren og kronprinsen har haft. De har arbejdet meget hårdt. Jeg synes, det har været et rigtig godt resultat," udtalte kronprinsessen til den norske udgave af Se og Hør under kronprinsparrets besøg i Berlin.

Kronprinsens første skridt ind i forfatterverdenen har uden tvivl cementeret hans plads ikke kun som en fremtidig regent, men også som en forfatter, hvis ord formår at fange og fascinere en hel nation.

Powered by Labrador CMS