Kongen i mål efter lang arbejdsdag

Kong Frederik afsluttede dagens Royal Run med 10 kilometer rundt i København og Frederiksberg

Kong Frederik sluttede en festlig dag af med 10 kilometer rundt i København og på Frederiksberg.
Udgivet Opdateret

Royal Run 2023

Kong Frederik deltog i Royal Run 2023, hvor han løb i tre forskellige byer: Fredericia, Aarhus og København, og afsluttede med 16,5 kilometers løb på én dag.

Royal Run 2023 satte rekord med over 95.000 tilmeldte deltagere. Eventet startede i 2018 i anledning af kongens 50-års fødselsdag.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Med ben, der muligvis var en smule ømme efter en lang dag på farten, kom kong Frederik mandag aften lidt efter klokken 20 i mål ved Amalienborg og satte dermed punktum for dette års Royal Run.

Han blev modtaget ved målstregen af dronning Mary og sine børn. 

Blandt dem prins Vincent, der også løb 10 kilometer-distancen i København med sin far - og endda var nogle minutter hurtigere.

Nyt karosseri

Vel ankommet i mål blev han spurgt af den ventende presse, hvordan det var at løbe Royal Run som konge - i og med, at det var hans første tur som regent.

- Det er ligesom at løbe som kronprins. Jeg har fået et nyt karosseri, men motoren er den samme, lød det med et glimt i øjet fra kongen.

Han erklærede sig tilfreds med sit eget løb og sin dagsform og levede fint med at være blevet overgået af sin 13-årige søn.

Kong Frederik sluttede en festlig dag af med 10 kilometer rundt i København og på Frederiksberg.

Vand og pasta

- Det er skønt at blive slået af den yngre generation. Og hvis jeg kan løbe 16,5 kilometer på en dag, kan de også slå mig på 10 kilometer, sagde han og fortalte desuden, at han skulle fejre præstationen med masser vand og pasta.

Kong Frederiks dag begyndte klokken 10 i Fredericia, hvor han åbnede årets Royal Run med at løbe en engelsk mile efter at være ankommet til fæstningsbyen med Kongeskibet Dannebrog.

Sjette gang

Herefter gik turen til Aarhus, hvor kongen nappede fem kilometer i området omkring Marselisborg Slot, inden han satte kurs mod København og den længste distance ved Royal Run.

Det er sjette gang, at Royal Run afholdes efter debuten i 2018, hvor kongen fyldte 50 år.

Dengang var der 70.938 tilmeldte, og i år blev der sat rekord med mere end 95.000 tilmeldte.

Powered by Labrador CMS