SPONSERET INDHOLD:

Fejr Kong Fredrik X og Dronning Marys bryllupsdag med en eksklusiv bryllupsmedalje

I anledningen af H.M. Kong Frederik X og H.M. Dronning Marys 20-års bryllupsdag den 14. maj 2024

Sådan ser den ud, bryllupsmedaljen, der nu bliver udgivet i anledning af kong Frederik og dronning Marys 20-års bryllupsdag. Mønthuset Danmark
Udgivet Opdateret

Den 20 års kongelige kærlighed fejrer Mønthuset Danmark med en medalje, der ikke bare markerer en milepæl i kongeparrets liv, men også er et symbol på kærlighedens kraft og styrken i deres forhold.

Jubilæumsmedaljen er lavet i 99,9% sølv og i høj prægekvalitet. 

Den vejer 10 gram og har en diameter på 30 mm.

Den smukke jubilæumsmedalje bliver leveret i en eksklusiv mappe, som rummer minder fra Frederik og Marys liv sammen.

Oplaget er stærkt begrænset, da der ikke bliver præget flere medaljer efter denne historiske dag. Alle medaljer bliver nummereret og leveret i en speciel flot kapsel, hvor datoen for prægningen også er skrevet. 

Sammen med kapslen får du et par stofhandsker, så du kan åbne kapslen og se din unikke nummerering uden at sætte aftryk på kapsel og medalje.

Præget på dagen

Når en medalje er ”præget på dagen” betyder det, at personalet på Det norske Møntværk møder ind ved midnat og starter produktionen. 

Derefter kører maskinerne nonstop. 24 timer senere stopper produktionen og den bliver ikke igangsat igen. 

Det er først på dette tidspunkt, at vi ved præcis hvor mange medaljer, der rent faktisk bliver lavet og hvordan oplaget ender, men vi forventer et oplag på omkring 5.000 medaljer.

Symbol på kærlighedens kraft

Dette jubilæum er ikke blot en milepæl i Kongeparrets eget liv - det er også et symbol på kærlighedens kraft og styrken i deres forhold. 

Gennem årene har de vist os alle, hvad det betyder at elske, støtte og værdsætte hinanden, i gode og dårlige tider. Deres eksempel inspirerer os til at tro på kærlighedens magt og evnen til at skabe smukke og varige forbindelser.

Vi ønsker Kongeparret tillykke med deres 20-års bryllupsdag. 

Når du bestiller medaljen, sikrer du dig:

  • En helt speciel sølvmedalje i 99,9 % sølv
  • Præget på dagen
  • Med en diameter på 30 mm og en vægt på 10 gram
  • Høj prægekvalitet 
  • Oplag på kun 5.000 eksemplarer
14. maj er det 20 år siden kong Frederik og dronning Mary blev gift.

Forsiden af medaljen

På forsiden af bryllupsmedaljen ses et stort 20-tal omgivet af et hjerte af løv. Over hjertet ses en krone som symbol for den royale mærkedag. På hver sin side af kronen er en Pelargonium Zonale, også kaldet Den Kongelige Pelargonie ”Mary”.

I venstre side er placeret ”F” for Kong Frederik X og i højre side et ”M” for Dronning Mary. Under hvert bogstav ses et bundt rød kløver, som i 1936 blev udnævnt som Danmarks nationalblomst.

Nederst er et lille skjold med Dannebrog omgivet af en Rhododendron, som er navngivet H.K.H. Kronprins Frederik.

På hele medaljen er spredt i alt 20 små hjerter, som symbol for de 20 år Frederik og Mary er været gift.

Bagsiden af medaljen

På bagsiden af medaljen ses, der hvor Frederik og Mary blev gift; i Vor Frue Kirke i København. Medaljen viser derfor alteret fra Kirken. I midten står Thorvaldsens berømte statue af Kristus i sin hvælving. Kirkens flotte strukturerede loft er gengivet øverst på medaljen og det smukke rækværk, som omgiver alteret, trækker fokus i siderne.

Rundt om motivet er skrevet: ”Kong Frederik X – Dronning Mary – 20-årsbryllupsdag”, mens datoen ”14. maj 2004” står skrevet nederst.

Medaljens nummerering er trykt og synlig på randen.

Sådan får du jubilæumsmedaljen

Mønthuset Danmark udgiver jubilæumsmedaljen i et begrænset oplag.

Den koster 999 kroner inklusiv porto og kan bestilles her: 20 års jubilæumsmedalje fra Mønthuset Danmark

OM MØNTHUSET DANMARK

  • Mønthuset Danmark så dagens lys i 2004.
  • Virksomheden fik lov at sælge størstedelen af de officielle mønter, der blev præget i forbindelse med Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys bryllup samme år.
  • Har samme ejer som Det Norske Myntverket, Kongsberg, der blev grundlagt af den danske kong Christian IV og som producerer alle de gangbare norske mønter, folk får i hænderne.

Kilde: Mønthuset Danmark

Powered by Labrador CMS