Et meget kort varsel

Frederik fik først besked om dronningens abdikation få dage før nytårstalen 

Der har været spekuleret i, hvor længe kronprins Frederik har vidst, at dronning Margrethe trækker sig som Danmarks regent den 14. januar. 

Nu skriver journalist Poul Pilgaard i en artikel, "Dronning af Guds nåde", i Weekendavisen, at kronprinsen først blev informeret få dage inden dronningen offentliggjorde sin beslutning i sin nytårstale.

Et par dage i forvejen

- Ingen af Dronningens nærmeste venner havde på forhånd hørt om beslutningen, og Kronprinsen, der med to ugers varsel skal afløse sin mor, fik det ifølge Weekendavisens oplysninger først at vide et par dage i forvejen, står der at læse i artiklen.

Skriver under søndag

Dronningen overalder tronen til kronprins Frederik, når hun skriver under på sin abdaktion på et møde i statsrådet søndag den 14. januar klokken 14. 

Og klokken 15 træder kronprinsen ud på balkonen på Christiansborg Slot sammen med statsminister Mette Frederik, der her vil proklamere, at det nu er kong Frederik den 10. der er Danmarks regent. 

Kronprins Frederik, her sammen med kronprinsesse Mary, fik ifølge Weekendavisen først kendskab til, at dronningen trækker sig som Danmarks regent, et par dage før hun offentliggjorde det i sin nytårstale.

  

  

Powered by Labrador CMS