De har alle fået nye titler

Der blev flittigt byttet ordener og titler, da det franske præsidentpar tirsdag blev modtaget på slottet i Stockholm 

Franske præsident Emmanuel Macron er i disse dage, ledsaget af sin hustru Brigitte Macron, på officielt besøg i Sverige.

Tirsdag blev de modtaget af den svenske kongefamilie på slottet i Stockholm, og i den forbindelse blev der udvekslet ordener og titler.

Det skriver det svenske kongehus i en pressemeddelelse.

Ridder af Serafimerordenen

- I forbindelse med det franske statsbesøg har H.M. Kongen udnævnt H.E. Præsident Emanuel Macron til ridder af den Kongelige Serafimerorden, mens Fru Brigitte Macron er blevet tildelt den Kongelige Nordstjerneordens storkors, skriver Det svenske kongehus.

Serafimerordenen svarer til den danske Elefantorden og er således Sveriges fornemmeste orden.

Storofficer af Æreslegionen

Omvendt delte også præsident  Emmanuel Macron gavmildt ud af titler.

Kronprinsesse Victoria og hendes mand prins Daniel samt prins Carl Philip og prinsesse Sofia kan nu kalde sig 'Storofficer af Æreslegionen'.

Han tildelte nemlig såvel kronprinsesse Victoria og hendes mand prins Daniel som prins Carl Philip og hans hustru prinsesse Sofia den franske fortjenstorden 'Storofficer af Æreslegionen'.

Det er en orden og titel, der blev indstiftet af Napoleon som en erstatning for de kongelige ordener og æresbevisninger, der blev ophævet i 1791 efter revolutionen.   

Powered by Labrador CMS