Ekspert: Mulighed for royalt exit

Hvis ikke Herlufsholm retter op, kan det få kronprinsparret til at holde børnene væk fra skolen, vurderes det

Udgivet Opdateret

Hvis ikke der bliver rettet op på nogle tydelige mangler på Herlufsholm, så kan kronprinsparret føle sig tvunget til at trække deres børn ud af kostskolen.

Det er vurderingen fra historiker og kongehuskender Lars Hovbakke Sørensen, efter at kronprinsparret har reageret på en TV 2-dokumentar, som afslører krænkelser og voldelig kultur på den berømte kostskole.

Kronprinsparret har meldt ud

I et opslag på kongehusets Facebook-side skriver kronprinsparret blandt andet, at "det er helt uacceptabelt", hvad der bliver afsløret i dokumentaren.

De skriver også, at de som forældre forventer, at skolen sikrer en anden kultur.

Sender et skarpt signal

Lars Hovbakke Sørensen læser opslaget som, at kronprinsparret kan beslutte sig for at stoppe med at have børn på skolen, hvis der ikke bliver gjort nok.

- Kronprinsparret signalerer med sit opslag, at de tager meget skarp afstand fra det, der foregår på Herlufsholm, og den kultur der er på skolen, siger Lars Hovbakke Sørensen.

- De lægger også op til, med den måde de formulerer sig på, at hvis ikke der meget hurtigt bliver rettet op på forholdene, så er det åbent, om de vil blive ved med at have de kongelige børn gående på Herlufsholm, siger han.

Starter efter sommerferien

Kronprinsparrets ældste søn, 16-årige prins Christian, har været elev på skolen siden august sidste år.

Efter planen skal parrets ældste datter, prinsesse Isabella, begynde i 9. klasse på Herlufsholm efter sommerferien.

16-åreige prins Christian er allerede elev på Herlufsholm og efter planen starter prinsesse Isabella på skolen efter sommerferien.
16-åreige prins Christian er allerede elev på Herlufsholm og efter planen starter prinsesse Isabella på skolen efter sommerferien.

Ældre elever tæsker de yngre

I TV 2-dokumentaren om Herlufsholm, der blev sendt torsdag aften, står en række tidligere elever frem og fortæller om forskellige episoder med vold, seksuelle krænkelser og mobning.

Blandt andet kan en tidligere elev, der i dokumentaren er anonym, berette om, at det var normal praksis, at ældre elever tæskede de yngre.

Ledelsen på Herlufsholm har afvist at kende til den kultur, der beskrives i dokumentaren. 

På sin hjemmeside hedder det dog, at en uvildig undersøgelse er sat i gang.

Powered by Labrador CMS