Thomas Eje lukker sig inde i sig selv

Selv om den garvede entertainer Thomas Eje på mange måder lever af at være udadvendt og underholde, har han også brug for at pleje sin mere indadvendte side

Udgivet Opdateret

Der tegner sig et billede af en travl arbejdskalender i 2024 for den kendte entertainer Thomas Eje.

Han skal dels på turné med sin gamle Linie 3-makker Anders Bircow med deres nye show, "Her er de to andre", og så skal Thomas Eje også være en del af ensemblet i den kommende sæson af Tivolirevyen.

Thomas Eje reflekterer kort over det nærliggende spørgsmål: Er der mon tid til det hele?

- Det skal der jo være, griner han.

Orker ikke at sidde stille

- Men jeg har svært ved at få de der 48 timer i døgnet til at slå til, siger entertaineren med et skævt smil.

Foruden livet på landevejen driver Thomas Eje sammen med sin kone, Katherine Scrivens Eje, tre gallerier udelukkende med egen kunst, så der skal også være tid til at svinge penslen.

- Jeg orker heller ikke bare at sidde stille og pille en vis legemsdel, lyder det fra Thomas Eje.

Men netop fordi der godt kan være travlt i den 66-årige garvede scenekunstners liv, er det vigtigt med et helle for ham. Det er hjemmet i Sønderjylland blevet.

For 15 år siden slog Thomas Eje sig ned på den sønderjyske ø Als, hvor han stadig bor sammen med sin kone, Katherine Scrivens Eje. Roen og den landlige idyl passer entertaineren godt, så han kan lade op til at skulle på scenen. (Arkivfoto).

Sort om natten

- Jeg bor jo langt ude på landet på Als, og der er fuldstændig ro og knaldsort om natten. Det har jeg meget brug for, fortæller Thomas Eje.

Thomas Eje er egentlig ærkekøbenhavner med begge ben solidt plantet på stenbroen. Men for 15 år siden blev Sønderjylland den nye base i hans liv.

På Als finder Thomas Eje tid og ro til sine hobbyer, der også indgår i hans virke som multikunstner og -instrumentalist.

Skal øve på instrumenter

Inden han blev uddannet skuespiller, var han forbi Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han specialiserede sig i fagot. Derudover mestrer han også klaver, guitar, bas, vibrafon, violin, cello, mundharmonika, trompet, trombone, tenorsaxofon og bluegrass-banjo.

- Jeg spiller på 800.000 instrumenter, og jeg skal øve mig for at holde det ved lige, og der skal ikke være nogen andre mennesker. Det samme gælder, når jeg maler, forklarer han.

- Så meget af min tid foregår i total ensomhed, hvilket jeg har det rigtig fint med. Den sociale udadvendthed er meget begrænset, men sådan er jeg også som menneske, så det passer fint. Jeg er faktisk ret introvert, fortæller Thomas Eje.

En anden folkesjæl

Efter 15 år i det sønderjyske har landsdelen efterhånden fået en særlig plads i Thomas Ejes hjerte. Faktisk sætter han mere og mere pris på at bo på landet.

- Jeg har det rigtig godt med at bo der. Der er jo ikke langt til noget i Danmark, siger han.

- Der er også en anden folkesjæl i Sønderjylland, der er meget speciel for det område, som jeg også rigtig godt kan lide, fortsætter entertaineren.

Det til trods passer vekselvirkningen mellem det rolige, indadvendte liv i Sønderjylland og det udadvendte sceneliv i landets storbyer ham godt.

Gør comeback

- Så får det så meget mere værdi, de øjeblikke, hvor man kan være ekstrovert og være sammen med andre mennesker. Jeg synes, det er en skidegod balance, siger Thomas Eje.

Til næste sommer gør Thomas Eje comeback i Tivolirevyen efter 38 år.

Tilbage i 1985 stod han i Glassalen side om side med blandt andre Ulf Pilgaard og Søs Egelind. Han blev dengang kåret til Årets Revyfund og tildelt den prestigefyldte Dirch-medalje.

Et magisk sted

Ud over en mulighed for at pleje det ekstroverte lidt bliver det også et glædeligt gensyn med Tivoli, som Thomas Eje beskriver som et magisk sted.

Han kom ofte i den gamle have som barn, og senere fik han lov at spille på scenen i Glassalen med blandt andet Tivolirevyen og Linie 3.

Som at komme hjem

- Jeg har det sådan med Glassalen, at det er ligesom at komme hjem. Jeg kender hver eneste lille krog, og jeg har rigtig mange gode minder herfra, siger Thomas Eje.

Tivolirevyen med Thomas Eje og resten af holdet, der består af Lisbet Dahl, James Price, Rikke Bilde, Rikke Buch Bendtsen og Mikkel Becker Hilgart, får premiere 6. juni 2024.

THOMAS EJE

Thomas Eje er en dansk skuespiller, entertainer, musiker, sanger, komiker, parodist og kunstmaler. Han er lillebror til komponisten Niels Eje. Han er særlig kendt fra komikergruppen Linie 3, som han etablerede sammen med Anders Bircow og Preben Kristensen i 1979.

Powered by Labrador CMS