Prins Harry får lov til at fortsætte

Nu har Londons High Court talt

Udgivet Opdateret

Fredag har Londons High Court, som svarer til den danske landsret, fastslået, at en retssag, som prins Harry har anlagt mod det britiske forlag Associated Newspapers Limited (ANL), kan fortsætte.

Det oplyser Reuters.

ANL er både udgiver af Daily Mail og Mail on Sunday, som er britiske tabloid nyhedsmedier.

Sagen er en af mange, som Prins Harry og hans kone Meghan Markle har anlagt mod pressen siden 2019.

De har blandt andet anlagt sager om brud på privatlivets fred, ulovlig praksis og falske historier om Prins Harry og hans familie.

Ulovlige aktiviteter

Anklagerne i denne retssag omhandler telefonaflytning og andre ulovlige aktiviteter.

Det afviser ANL ifølge Reuters, og ANL har tidligere forsøgt at få retssagerne droppet, fordi de mente, at de blev anlagt for sent.

Men det har Londons High Court nu afvist. Og derfor kan retssagen fortsætte.

Prins Harrys retssag mod pressen om blandt andet telefonaflytning har fået lov at fortsætte som en retssag. Det har Londons High Court, der svarer til den danske landsret, fastslået fredag. (Arkivfoto).

Ikke kun Harry

Det er ikke kun Prins Harry, der har valgt at sagsøge ANL.

Det har seks andre offentlige personer også gjort med samme grundlag. En af dem er sangeren Elton John.

Deres sager kan ifølge Reuters også fortsætte som retssager efter London High Courts afgørelse fredag.

Har tidligere vundet

Meghan Markle har tidligere vundet et privatlivskrav mod ANL, efter at Mail on Sunday havde printet et uddrag af et brev, hun havde skrevet til sin far i 2018.

Prins Harry har også tidligere sagsøgt ANL.

Tilbage i 2020 sagsøgte han dem ifølge Reuters for injurier på grund af en artikel.

Her blev prins Harry i en artikel beskyldt for at have forsømt Royal Marines, efter at han måtte træde tilbage fra sine ceremonielle roller.

Den sag vandt han, og ANL måtte undskylde og betale en erstatning til prins Harry.

Vildledelse af offentligheden

Han indledte endnu en sag mod ANL i 2022 over en artikel, der beskyldte ham for at forsøge at vildlede offentligheden om en separat juridisk kamp med regeringen om hans politibeskyttelse.

Prins Harry

Prins Henry, hertug af Sussex, er kendt som prins Harry (Henry Charles Albert David; født 15. september 1984) og er en britisk prins.

Han er yngste søn af prins Charles af Wales og prinsesse Diana af Wales og barnebarn til Elizabeth 2. af Storbritannien. Han er nummer seks i arvefølgen til den britiske trone, der via personalunionen Commonwealth ud over Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland regerer over 15 lande og oversøiske territorier. Som kongelig har Prins Henry intet efternavn; men Mountbatten-Windsor anvendes undertiden.

Prins Harry er gift med Meghan, hertuginde af Sussex, med hvem han har sønnen Archie, og datteren Lilibet. 8. januar 2020 meddelte Harry og Meghan at de trådte tilbage som seniormedlemmer af det britiske kongehus.

Kilde: WikipediaPowered by Labrador CMS