Nu står den på familie og ferie

Mads Mikkelsen nyder at kunne vælge, hvad han har lyst til at kaste sig over. For den kommende tid bliver det langt væk fra linsen

Alene i år har Mads Mikkelsen haft premiere på den femte film om Indiana Jones og er nu tilbage på sit modersmål med "Bastarden".

Og det er nøje håndplukkede roller, fortæller den danske superstjerne i et interview med det franske nyhedsbureau AFP.

Han nyder at kunne veksle mellem store blockbuster-brag og danske dramaer.

- Ingen tvinger mig, så det er ret frivilligt, lyder det blandt andet fra Mads Mikkelsen.

Ferie

- Jeg får tilbudt ting, der tiltaler mig på den ene eller den anden måde.

Derfor kommer han ikke til at stå på et filmset den kommende tid.

Mads Mikkelsen præsenterer sin seneste film, "Bastarden", som tilmed er dansk, på filmfestivalen i Venedig, hvor den har haft verdenspremiere. (Arkivfoto).

- Lige nu er det familie, sport og ferie, siger den danske skuespiller, der privat er gift og far til to, hvoraf den yngste, sønnen Carl, har været med på den røde løber i Venedig.

Mads Mikkelsen har i slutningen af august og begyndelsen af september befundet sig i Italien på filmfestivalen i Venedig, hvor "Bastarden" har haft verdenspremiere - godt en måneds tid inden den danske premiere 5. oktober.

Fattig soldat

"Bastarden" er inspireret af virkelige begivenheder.

Den handler om den fattige soldat Ludvig Kahlen, som bliver spillet af Mads Mikkelsen. Ludvig Kahlen vil opdyrke den jyske hede, men får en fjende i godsejeren Frederik de Schinkel.

Da Frederik de Schinkels fæstebonde stikker af med sin hustru og søger tilflugt hos Ludvig Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive ham væk.

Stjernedrys

I udlandet har blandt andet Variety og The Hollywood Reporter anmeldt den nye danske film. Hos Variety er det særligt Mads Mikkelsen, som scorer point, mens The Hollywood Reporter beskriver "Bastarden" som "gribende".

- Det er en flot produktion, der viser alle dyder af sikker, gammeldags historiefortælling uden et spor af stivhed, lyder det hos The Hollywood Reporter.

MADS MIKKELSEN

Mads Dittmann Mikkelsen R. er en dansk skuespiller. Efter endt uddannelse fra Aarhus Teaterskole i 1996 fik han sit nationale gennembrud med filmen Pusher, og han har siden medvirket i flere danske tv- og filmproduktioner såsom Blinkende lygter, Rejseholdet, En kongelig affære, Jagten, Druk og Retfærdighedens ryttere.

Kilde: Wikipedia

Også danske anmeldere har drysset stjerner ud over "Bastarden".

Powered by Labrador CMS