Nægter drab på Tupac

Den 60-årige Duane "Keffe D" Davis nægter sig skyldig i drabet på rapperen Tupac Shakur i Las Vegas i 1996

Udgivet Opdateret

Et tidligere bandemedlem, der er sigtet for drabet på rapperen Tupac Shakur i 1996, nægter sig skyldig. Det siger han ved en domstol i Las Vegas i den amerikanske delstat Nevada.

Den 60-årige Duane "Keefe D" Davis, har ifølge politiet længe været mistænkt for drabet, men det var først i september i år, at han blev anholdt og sigtet.

Uopklaret

Drabet på Tupac Shakur har været uopklaret siden 1996. Den storsælgende hiphopper - den anden bedst sælgende nogensinde - blev skudt af en forbipasserende bil, mens han kørte rundt i Las Vegas' gader.

Drabet skete i nærheden af Las Vegas Strip, hvor mange af byens kasinoer og hoteller ligger.

Duane "Keefe D" Davis er blevet sigtet for drab og for at være ledende i den gruppe af mænd, der dræbte Tupac.

Hævn

Ifølge de amerikanske myndigheder planlagde Keefe D at hævne sin nevø, Orlando Anderson. Han var angiveligt blevet overfaldt af Tupac Shakur og nogle af hans venner i MGM Grand Garden Arena få timer før drabet.

Duane Keith 'Keffe D' Davis nægter sig torsdag skyldig i drabet på rapperen Tupac Shakur i 1996, som han blev sigtet for i september.

Ved et pressemøde har politiet tidligere vist overvågningsbilleder, der skal stamme fra det øjeblik, hvor Orlando Anderson blev overfaldet.

Efter at have fået fat i en pistol skal Keefe D, Orlando Anderson og to andre mænd ifølge politiet have fundet Tupac Shakur. 

Skød fra Cadillac

Fra en Cadillac skal en gerningsmand have skudt mod Tupacs BMW.

Den succesfulde rapper døde på hospitalet seks dage efter i en alder af 25 år.

TUPAC SHAKUR

Tupac Amaru Shakur (16. juni 1971 – 13. september 1996), bedre kendt under sine kunstnernavne 2Pac og kortvarigt som Makaveli, var en amerikansk rapper, digter og skuespiller. 

Shakur har solgt over 75 millioner albummer på verdensplan, hvilket gør ham til en af de bedst sælgende musik-kunstnere gennem tiderne.

Duane "Keefe D" Davis er ikke sigtet for at have affyret pistolen. De tre andre mænd, der kørte med ham på aftenen, er alle døde.2

Havde flere domme

Tupac Shakur er kendt for sin rap om blandt andet vold, sex og beskrivelser af livet i amerikanske ghettoer. Han havde selv flere domme og brugte særligt de sidste to år af sit liv i retten, fængsel eller hospitalet.

Han er sat i forbindelse med den amerikanske bande Bloods og en undergruppering af banden med navnet MOB Pirus.

Keefe D var dengang medlem af en del af den rivaliserende bande Crips, der kaldte sig South Side Compton Crips.

Powered by Labrador CMS