Marie kommer ikke

Prins Joachim rejser til Danmark uden sin hustru

Udgivet Opdateret

Den kommende weekends tronskifte kommer til at foregü uden besøg fra alle den snart nytiltrüdte kong Frederik X's svigerinder og svoger.

Prins Joachims hustru, prinsesse Marie, bliver i hjemmet i Washington D.C., USA, mens prinsen selv deltager i proklamationen af sin bror søndag.

Det oplyser kongehusets kommunikationsafdeling.

En af søstrene dukker op

Derudover vil kun den ene af kronprinsesse Marys søskende rejse til Danmark for at deltage i festlighederne.

Det er den kommende dronnings Ìldste søster, Jane Alison Stephens, der tager rejsen.

Rejser igen mandag

Prins Joachim rejser hjem igen mandag, da han vil deltage i en del af planerne i Folketinget dagen efter tronskiftet. Hvordan og hvilken del er uvist.

Det er den kommende dronnings Ìldste søster, Jane Alison Stephens, der tager rejsen fra Australien til København. (Arkivfoto).

Hvorvidt grever, komtesser, prinser og prinsesser, der er børn af kongefamilien, vil deltage i weekendens festligheder, vil kongehuset ikke oplyse.

Kongeparrets første kur

Nür Danmark officielt gür fra at have en dronning som overhoved til en konge søndag eftermiddag, vil der efterfølgende blive afholdt en kort kur.

Det vil vĂŚre kongeparrets første kur. 

I kongehusets program for søndagen fremgür det, at sÌrlige gÌster er indbudt til kuren. Hvem der her er tale om, vil først blive oplyst pü dagen.

De kommer ikke  

En ting er der dog sikkert. 

Det bliver ikke kongehusets royale venner fra resten af Europa.

BĂĽde det svenske, belgiske og hollandske kongehus samt Buckingham Palace oplyste til Ritzau mandag, at de ikke vil deltage eller vĂŚre i Danmark i weekenden.

Powered by Labrador CMS