Mads Mikkelsen-film nomineret til både Oscar og værste filmpris

Dagen før, at Hollywood fejrer årets bedste film og skuespil, udpeger Razzie Awards årets værste.

Dagen inden verdens fornemmeste filmpris Oscar bliver uddelt, skal årets dårligste film kåres ved Razzie Awards.

Nu er sløret løftet for, hvem der er nomineret.

Sløjt

Ifølge komitéen har "Indiana Jones and the Dial of Destiny", hvor Mads Mikkelsen spiller skurken dr. Voller, leveret en noget sløj præstation inden for kategorierne Værste Manuskript og Værste Efterfølger.

Mads Mikkelsen spiller med i "Indiana Jones and the Dial of Destiny", hvor musikken til filmen netop er blevet nomineret til en Oscar. Filmen er dog også nomineret til årets Razzie Awards, der kårer de værste præstationer fra Hollywood. (Arkivfoto).

Filmen er netop blevet oscarnomineret i den kategori, der handler om den bedste filmmusik.

Det er dog ikke den femte film med Harrison Ford som arkæolog, der topper listen over værste film.

Ikke slut

Det gør den fjerde i rækken af film om "The Expendables" med Sylvester Stallone og andre actionhelte i hovedrollerne. "Expend4bles" er nemlig den film, der er nomineret i flest kategorier.

Foruden Sylvester Stallone er også de tre oscarvindere Russell Crowe, Helen Mirren og Jon Voight på listen over nominerede.

Det er dog ikke ensbetydende med, at karrieren er slut. I 2010 modtog skuespiller Sandra Bullock en Razzie for filmen "All About Steve", mens hun dagen efter kunne træde op på scenen til en Oscar-statuette for "The Blind Side".

Samme rolle

Det har desuden været tilfældet, at en skuespiller er blevet nomineret til både en Oscar og Razzie for samme rolle. Det skete for Hollywood-veteranen Glenn Close for hendes præstation i dramaet "Hillbilly Elegy" i 2021.

The Golden Raspberry Awards, der er prisuddelingens officielle navn, har fejret filmverdenens værste produktioner siden 1980. Men det har ikke været uden kritik.

Ifølge det amerikanske medie Variety måtte prisuddelingen sidste år komme med en officiel undskyldning, efter at den havde fået kritik for nomineringen af den dengang kun 11-årige Ryan Kiera Armstrong. Hun var nomineret i kategorien Værste Skuespillerinde for filmen "Firestarter".

Trak tilbage

Ved prisuddelingen i 2022 dedikerede Razzie Awards en kategori til Bruce Willis' medvirken i film i 2021. Han spillede i det år med i flere lavbudget-actionfilm som blandt andet en sherif, en tidligere politibetjent, en pensioneret militærgeneral og en tidligere CIA-spion.

Men efter skuespillerens familie offentliggjorde, at han led af afasi, der gav ham kognitive vanskeligheder, trak Razzie Awards kategorien tilbage.

Siden er Bruce Willis blevet diagnosticeret med frontotemporal demens.

Powered by Labrador CMS