Kommer for første gang

Torsdag er 29 nye navne offentliggjort til Roskilde Festival. Mange af navnene er internationale.

Udgivet Opdateret

De internationale musikprofiler vil især fylde musikplakaten til den kommende Roskilde Festival. Torsdag formiddag er 29 nye navne blevet offentliggjort.

Det oplyser Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Her er den populære amerikanske popstjerne Doja Cat et af dem. 

Skulle have optrådt tidligere

Hun skulle have spillet på den aflyste festival i 2020, og derfor er Roskilde Festival ekstra begejstret for hendes besøg i 2024.

- Doja Cat er intet mindre end et kæmpe scoop, og hun er et af de allermest ønskede navne hos vores festivaldeltagere.

- For hun er muligvis verdens mest hypede og populære rapper lige nu, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Doja Cat blev ramt af Corona-aflysning i 2020.

Også danske navne

Doja Cat er blandt andet kendt for sangene "Kiss Me More" og "Paint The Town Red".

Derudover er den britiske rapper J Hus, soulbandet Jungle, den amerikanske rapper Ice Spice og det amerikanske rockband Jane's Addiction på listen over internationale navne til festivalen.

Men der vil også være danske navne at finde på plakaten. Poplegenden Medina giver for første gang solo-koncert på festivalen. Hun har før optrådt med andre på festivalen.

- Hun har gæsteoptrådt med flere musikere på vores scener med store jubelbrøl til følge, og hun er det, man bedst kan kalde en ung legende, siger Anders Wahrén om popstjernen.

For første gang i 15 år skal den danske popsanger Medina optræde på Roskilde Festival. (Arkivfoto).

Seks navne

Dagens offentliggørelse indeholder desuden seks navne til festivalens kunstprogram, som man kan opleve på festivalens scene for performance og hybridformater, kaldet Platform.

ROSKILDE FESTIVAL

Roskilde Festival er Nordens største samt Europas næststørste festival, hvor der spilles rytmisk musik i mange forskellige genrer. Som på mange andre festivaler er der ikke kun musik, men også events og diverse boder.

Kilde: Wikipedia

Her vil både den internationale duo Anansi's Web og den britiske kunstner Matt Copson optræde.

Anansi's Web sætter fokus på karnevalet som arena for politisk modstand, mens Matt Copson for første gang live-animerer sine enorme laserprojektioner.

Garanti for særlig oplevelse

- Man kender givetvis ikke alt på forhånd, men til gengæld er der garanti for en særlig oplevelse i dette anderledes og intime rum, hvor der er plads til de mere eksperimenterende og interdisciplinære acts, lyder det fra Anders Wahrén.

Roskilde Festivalen løber af stablen 29. juni til 6. juli.

Powered by Labrador CMS