Kæmpe DR-succes er tilbage

Første sæson af "Carmen Curlers" blev knuselsket af seerne, lyder det fra DR, som har store forventninger til sæson to, som snart får premiere

Håret er sat til anden sæson af DR-dramaet "Carmen Curlers".

Den frit baserede fortælling om opfindelsen, udviklingen og ekspansionen af den elektriske papillot fortsætter den 13. oktober på DRTV og 15. oktober på DR1.

Det annoncerer DR i en pressemeddelelse.

Vender tilbage i rollen

- Vi har lavet en sæson, som bobler af champagne og party og uforudsete problemer, lyder det fra Maria Rossing, som vender tilbage i rollen som Birthe, der bestyrer Carmen Curlers-fabrikken.

Det var virkelighedens Arne Bybjerg, som i sin tid opfandt den elektriske papillot. Han skildres i "Carmen Curlers" under navnet Axel Byvang af skuespilleren Morten Hee Andersen.

Der er sket meget

- I sæson to er der sket mange ting på fabrikken siden sidst. Axel har fået mere magt, men mærker måske også, at det er koldt på toppen, teaser Morten Hee Andersen.

Seriens øvrige større roller indtages blandt andre af Lars Ranthe, Nicolai Jørgensen, Fanny Leander Bornedal, Mille Lehfeldt og Christian Tafdrup.

Sæson to tager over, hvor første sæson slap.

Ambitionerne vokser

Anden sæson udspiller sig i 1965 og tager fart, da et amerikansk firma lægger en stor ordre på den elektriske papillot.

Axels ambition er at sælge sine curlere til hele verden, så han lægger sig i selen for, at alt skal gå godt med salget.

Imens skal Birthe håndtere konsekvenserne af en arbejdsulykke, som medfører, at de ansatte kræver bedre arbejdsvilkår og forståelse fra ledelsen.

I hovedrollerne i "Carmen Curlers" ses Morten Hee Andersen og Maria Rossing. I de større roller ses blandt andre Lars Ranthe, Nicolai Jørgensen, Fanny Leander Bornedal, Mille Lehfeldt og Christian Tafdrup. (PR-foto).

Gift med fabrikken

Derhjemme knirker hendes ægteskab, og det er sværere og sværere for hende at forene arbejds- og familieliv, lyder det om handlingen.

- I anden sæson går Birthe fra at være gift med Jørgen til at være mere gift med fabrikken. En bevægelse, som giver hende en hel del optursoplevelser og en hel del bøvl, uddyber Maria Rossing.

Knuselsket af seerne

DR fandt historien om Carmen Curlers så god, at man bestilte tre sæsoner af serien, allerede inden den første sæson fik premiere i 2022.

Heldigvis blev første sæson knuselsket af seerne, siger DR's fiktionschef, Henriette Marienlund, i pressemeddelelsen.

Bedste europæiske drama

- Jeg tror fuldt på, at folk igen vil omfavne eventyret fra Kalundborg og de store omvæltninger, der var i samfundet 60'erne, lyder forhåbningen fra DR-chefen.

Første sæson af "Carmen Curlers" vandt tidligere i september prisen for Bedste Europæiske Dramaserie ved Festival de la Fiction i den franske by La Rochelle.

Anden sæson af "Carmen Curlers" får premiere på DRTV den 13. oktober og på DR1 den 15. oktober klokken 20.00.

CARMEN CURLERS

Carmen Curlers er en dansk tv-serie i 8 afsnit produceret i 2022. Seriens hovedforfatter er Mette Heeno.

Serien er frit inspireret af den virkelige historie om skabelsen af Carmen Curlers, et nyopfundet produkt, der skabte liv i en lille provinsby i 1960'erne. I serien hedder hovedpersonen Alex Byvang, men i virkeligheden hed han Arne Bybjerg Pedersen.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS