-Jeg vil vinde Eurovision

Musikeren Aura stiller op i dansk melodigrandprix med en sang, som hun skrev, da datteren var blot tre uger gammel. - Nu skal jeg kaste håbet tilbage på verden

Natten havde været lang. Noget, som den ofte er for nybagte forældre.

Aura blev sidste år mor for første gang.

Og det var med sin lille nyfødte datter i armene og den seneste filmatisering af eventyret "Den lille havfrue", at sangerinden skulle finde sin inspirationskilde til den sang, hun stiller op med til dette års danske melodigrandprix.

- Når du får et barn, og det græder, så betyder dine egne tårer ikke så meget, fordi du pludselig har fået ansvaret for et andet menneske, fortæller hun.

Ramte hende en morgen

I starten af filmatiseringen af "Den lille havfrue" er der en passage fra det oprindelige eventyr af H.C. Andersen. Her står der, at havfruen ingen tårer har, og at hun derfor lider meget mere.

Det var det tekststykke, som ramte sangskriveren, der den morgen - efter den hårde nat med sin lille datter - havde sat sig ved sit klaver.

Ifølge musiker Aura passer sangen "Mirrorball of Hope" lige ind i melodigrandprix.

- Jeg er ikke politiker, og jeg er ikke en stor religiøs figur som paven. Men jeg er kunster, jeg er sanger, jeg er sangskriver, og jeg er popstjerne, siger Aura.

-Det kom bare til mig

- Så var der en måde, hvor jeg - ved at starte med det her lille menneske - kunne tørre alle verdens tårer væk? Og så kom den her linje til mig, som indgår i sangen: "Let us sing for the ones who have no voice, make a space where broken hearts heal".

Oversat betyder det, at vi skal synge for dem, som ingen stemmer har, og skabe rum til at hele knuste hjerter.

Sætningen blev til sangen "Mirrorball of Hope", som handler om aldrig at miste håbet og troen på verden, selv om det i øjeblikket kan være svært.

For Aura repræsenterer den lysreflekterende kugle - mirrorball'en - netop håbets vej.

Vil samle verden

- Kast håbet tilbage på verden. Min lille mirrorball of hope ligger i mine arme og kaster håbet tilbage på mig, og nu skal jeg kaste håbet tilbage på verden.

Drømmen er, at sangen kan samle verden i bare tre minutter, lyder det fra musikeren.

Og derfor er ambitionen også at gå hele vejen.

Vil vinde Eurovision

- Jeg har lyst til at bringe melodigrandprix tilbage til Danmark. Jeg vil gerne vinde Eurovision, lyder det håbefuldt fra sangerinden.

Men det kræver en sejr i det danske melodigrandprix, som løber af stablen den 17. februar, som så indløser en billet videre til det internationale melodigrandprix, Eurovision, i maj.

De 10 seneste vindere af Melodi Grand Prix

Her er et overblik over, hvad der er værd at vide om den danske deltagelse i Eurovision:

* Indtil 2004 var alle sange ved Dansk Melodi Grand Prix på dansk, men så valgte DR at ændre reglerne.

* Der blev ikke afholdt melodigrandprix i Danmark i 1994, 1998 og 2003, fordi Danmark havde fået en for dårlig placering i Det Internationale Melodi Grand Prix året før.

* Danmark har vundet Det Internationale Melodi Grand Prix tre gange:

I 1963 med Grethe og Jørgen Ingmanns “Dansevise”.

I 2000 med Brødrene Olsens “Smuk som et stjerneskud”.

I 2013 med Emmelie de Forests “Only teardrops”.

* Eurovision Song Contest blev i 1964 afholdt i Tivolis Koncertsal med DR’s speakerpige Lotte Wæver ved roret.

* Det Internationale Melodi Grand Prix blev i 2001 afholdt i Parken i København.

* B & W-hallerne på Refshaleøen i København dannede i 2014 rammen om Eurovision Song Contest.

* Eurovision afholdes i år i Lissabon i Portugal. Sangeren Rasmussen skal repræsentere Danmark med sangen “Higher Ground”.

Kilder: Den Store Danske, DR, Koda.

Til årets danske melodigrandprix skal Aura dyste mod syv andre artister, herunder sangeren Basim, der i 2014 kom hele vejen til finalen i Eurovision med nummeret "Cliche Love Song", som fik en niendeplads.

Frygter det ikke

Det er fem år siden, at Danmark har kvalificeret sig videre til Eurovision-finalen.

Det skete senest i 2019 med sangen "Love is Forever" med Leonora.

Men at træde ind i melodigrandprixmaskinen i lyset af de seneste års skuffelser er ikke noget, Aura frygter.

-Glæder mig helt vildt

- Jeg glæder mig helt vildt til det her. Det bliver fantastisk sjovt og en kæmpe folkefest, siger hun.

- Jeg håber, at jeg bliver taget godt imod, og at grandprix-fansene føler, at det er en sang for dem.

At man så kan ende i en situation, hvor man er udsat for kritik og negative reaktioner, er heller ikke noget, man ifølge musikeren bør lade sig begrænse af.

- Enten stiller du dig frem, eller så gør du ikke. Det vigtigste er, at du taler fra dit hjerte og gør dit bedste, og at du ved inden i dig selv, at det er det, du har gjort.

Ikke frygtløs

Og det er egentlig en livsfilosofi, som sangskriveren har levet efter gennem store dele af sin karriere.

- Jeg har før stået i situationer, hvor jeg skulle tage stilling til, om jeg ville stoppe mig selv eller sætte mig fri, fordi frygten kom ind.

- Så jeg er ikke frygtløs. Men jeg behandler ikke min frygt, som om den er vigtigere end andre følelser som eksempelvis overvindelse eller glæde, siger hun.

Ud på dybt vand

For Aura handler en del af livet om at udvikle sig og kaste sig ud i ting, man ikke har prøvet før. Og melodigrandprix er nyt for hende. Hun har været en del af den danske musikscene siden 2007, hvor hun debuterede med singlen "Something From Nothing", der blev fulgt op med albummet "Columbine" året efter.

- Da jeg var mindre, havde jeg den fantastiske naive barnetro, at det hele kunne ske, så jeg tror, at jeg vil tage det råd til mig igen og lade det være op til Danmark den 17. februar, griner Aura.

Dansk Melodi Grand Prix 2024 sendes direkte på DR1 og DRTV den 17. februar klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS