-Jeg har givet alt

Den 20. sæson af "Vild med dans" bliver den sidste for Jens Werner, der har siddet ved dommerbordet siden programmets allerførste trin

Udgivet Opdateret

Når spotlysene slukker efter årets finale i "Vild med dans", markerer det også Jens Werners afsked med det glitrende tv-show.

- Jeg har fået alt det med mig, som det univers kan tilbyde, og jeg har givet alt, hvad jeg overhovedet kunne, lyder det fra den garvede dansedommer.

I år rammer "Vild med dans" sin 20. sæson, og Jens Werner har været med hele vejen.

De seneste par år er programmet dog kommet til at fylde for meget, fortæller han.

- Der har ikke været det samme overskud til familien. Der har ikke været det samme overskud til mine venner. Der har ikke været det samme overskud til at gøre noget for mig selv, fordi "Vild med dans" fylder enormt meget både mentalt og fysisk, når det kører sådan et helt efterår.

To gange i dommerstolen

I anledning af jubilæumssæsonen skiftes gæstedommere til at sætte sig i den femte stol ved siden af de fire faste dommere.

Jens Werner indtager pladsen i to programmer - nemlig i det sjette program, der er dedikeret jubilæet, og i finalen 24. november.

Dermed har han allerede taget forskud på en tilværelse, hvor der ikke står "Vild med dans" i kalenderen fredag efter fredag.

- Jeg har ikke haft det mærkeligt. Jeg har ikke fået et sug i maven og sagt: "Nej, nej, nej, det er en forkert beslutning, du har taget, Jens". Den har været fuldstændig rigtig, siger han.

Skal hygge mig

Og han ved godt, hvad de fremtidige fredage skal bruges på:

- Jeg skal hygge mig fuldstændig fantastisk, som jeg har gjort alle de her fredage med Anette og ungerne. Vi har været ud at spise. Vi har været på kæresteweekend. Vi har kørt tur med ungerne. Vi har bare lavet alle de ting, vi gerne ville, fortæller han.

- Det har ikke nødvendigvis været noget fornemt eller bekosteligt. Men dét at bruge tiden med dem, du gerne vil bruge tiden med, står for mig som noget af det mest luksuriøse, som vi kan gøre.

- Man skal kunne tale til folk, der ikke forstår en disse om dans og forklare, hvad de ting, som vi professionelle ved, hvad er, egentlig betyder. Det var nok den største udfordring for mig, at jeg skulle lære mig selv det, fortæller Jens Werner om rollen som dommer i "Vild med dans". (Arkivfoto).

Det er det hele værd

Passionen for dans fylder nemt alle døgnets timer for Jens Werner.

Til daglig driver han en danseskole med sin kone, Anette, og han har for længst opgivet at inddele hverdagen i en privat og professionel sfære.

Men det er det hele værd, fastslår han.

- Der findes ingen dårlige dage på danseskolen. Der findes ingen dårlige stemninger. Der findes ingen tid, hvor vi spekulerer på, hvad morgendagen bringer. Det findes ikke, fordi vi er til stede i nuet. Og det er fantastisk, siger Jens Werner.

Troede ikke, det ville blive en succes

Selv om han selv er opslugt af dansen, troede han ikke på, at resten af Danmark kunne blive det samme, da han i begyndelsen af 00'erne takkede ja til at være med til at stable "Vild med dans" på benene.

- Jeg tænkte: "Det dér bliver aldrig nogensinde en succes. Hvem søren gider at se på nogle, der ikke kan noget. Det er da ikke særligt mange, der gør", fortæller Jens Werner.

Hans skepsis blev dog hurtigt gjort til skamme, da det første hold af danske kendisser trin for trin tog livtag med alt fra wienervals til cha-cha-cha sammen med deres professionelle dansepartnere.

- Jeg fandt ud af, at der er rigtig mange mennesker, der gider at se på, at nogle bliver bedre og bedre til noget, siger Jens Werner og fortsætter:

- Alle gider godt høre noget god musik. Mange, specielt kvinder og små piger, gider godt se på nogle flotte kjoler. Og vi som professionelle dansere og dansedommere gider rigtigt godt se på nogle mennesker, som strammer sig an og gør sig umage og øver sig hver dag.

VAr også konsulent

Ud over at have en fast plads i dommerpanelet var Jens Werner i den spæde start også konsulent på "Vild med dans".

Han hjalp til med at finde det helt rigtige underlag til gulvet, så deltagernes blanke sko ikke skøjtede rundt.

Han udvalgte de rette materialer til kjolerne og satte tempoet på musikken.

En af de største glæder

Som sæsonerne skred frem, blev produktionen bag programmet så selvkørende, at Jens Werner kunne hellige sig bedømmelsen af deltagerne i selskab med blandt andre Anne Laxholm, Britt Bendixen og Nikolaj Hübbe.

Netop forholdet til de andre dommere har været en af de allerstørste glæder ved at være en del af "Vild med dans", fortæller han.

- Vi har hele tiden arbejdet med det, som vi elsker at lave mest i livet. Og det er en kæmpe gave at få lov til at dele det, vi elsker med nogle andre, der har det på samme måde.

Ser frem til det

Og Jens Werner ser frem til at sætte sig bag dommerbordet et par gange endnu.

- Jeg glæder mig til på fredag, og jeg glæder mig til at komme til Horsens, hvor de heldigvis igen afholder finalen, fordi det er noget helt specielt at lave et live-program i en stor fyldt arena.

Selv om finalen bliver Jens Werners allersidste svingom i "Vild med dans", kommer han ikke til at slække på professionalismen.

- Jeg føler jo, at når man har sagt ja til at være med i et program, hvor der er så mange seere, så skal man gøre sig umage. Så skal man være på og levere.

Et par sommerfugle i maven

Alligevel forventer han en flaksen i maven i sekunderne op til showstart.

- Når Jakob Bjørn, som er afspilningsleder på programmet, siger: "5, 4, 3 … Så kører bussen!" Så tror jeg nok lige, der er et par sommerfugle, der lige skal lande, før jeg går ind og er det, som jeg normalt er, nemlig ærlig og glad, siger Jens Werner.

"Vild med dans" kan ses på TV 2 og TV 2 Play fredag klokken 20.00.Powered by Labrador CMS