Hun gør det igen

Den danske filmproducer Sigrid Dyekjær har modtaget en Emmy Award for dokumentarfilmen "The Territory"

Udgivet Opdateret

Der var en dansker på listen, da årets International Emmy Awards blev uddelt natten til mandag i Los Angeles.

Filmproducer Sigrid Dyekjær modtog den prestigefyldte tv-pris for sit arbejde med dokumentarfilmen "The Territory".

Det oplyser kommunikationsbureauet Neumann i en pressemeddelelse.

Dybt taknemmelig

- Jeg er dybt taknemmelig for det fantastiske team, der har arbejdet så hårdt med at omsætte denne vigtige historie til film, udtaler Sigrid Dyekjær i meddelelsen og fortsætter:

- Betydningen af denne film kan slet ikke overvurderes, og derfor er det med stor glæde, at mine kolleger og jeg nu har modtaget denne pris.

Kæmper mod brande

"The Territory" fortæller historien om det indfødte uru-eu-wau-wau-folk, der kæmper mod skovrydninger og brande i et område af regnskoven i Amazonas.

Den danske producer Sigrid Dyekjær vinder en Emmy-pris for dokumentarfilmen "The Territory". Det er anden gang, at danskeren vinder i kategorien. I 2020 vandt hun for dokumentarfilmen "The Cave". (PR-foto).

Dokumentarfilmen fra 2022 vandt i kategorien med den engelske titel "Exceptional Merit in Documentary Filmmaking".

Sigrid Dyekjær delte prisen med blandt andre kollegerne Darren Aronofsky, Lizzie Gillett og Gabriel Uchida.

Anden gang det sker

International Emmy Awards uddeles til internationale tv-produktioner uden for det amerikanske marked.

OSCAR-UDDELING

Academy Award eller Oscar er en pris, som uddeles af det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) for at hylde folk i og bag filmindustriens bedste produkter. Den officielle ceremoni, hvorunder priserne uddeles, anses for at være en af de mest betydningsfulde prisuddelinger i verden og transmitteres årligt til mere end 200 lande. Oscaruddelingens opbygning og sceneshow har inspireret Grammy Awards (for musik), Emmy Awards (for fjernsyn) og Tony Awards (for teater).

AMPAS blev oprindeligt udtænkt af Metro-Goldwyn-Mayer-studiechefen Louis B. Mayer som en professionel æresorganisation for at hjælpe med at forbedre filmindustriens omdømme. Selve Oscaren blev senere indviet af Akademiet som en pris "af fortjeneste for en særlig præstation" i industrien.

Kilde: Wikipedia

Det er anden gang, at Sigrid Dyekjær vinder en Emmy-pris.

I 2020 vandt hun i samme kategori for dokumentarfilmen "The Cave", som er en beretning fra den østlige del af Ghouta, der er en forstad til den syriske hovedstad Damaskus.

Powered by Labrador CMS