Ghita Nørby laver læseklub

I podcasten "Pia og Ghita læser Kierkegaard" dykker præst Pia Søltoft og skuespillerinden Ghita Nørby ned i Søren Kierkegaard-værket "Enten - eller".

Udgivet Opdateret

"Gift dig, du vil fortryde det; gift dig ikke, du vil ogsaa fortryde det", lyder et af Søren Kierkegaards berømte citater.

I en ny podcastserie med titlen "Pia og Ghita læser Kierkegaard" vil skuespillerinden Ghita Nørby sammen med sognepræst og ph.d. i teologi Pia Søltoft forsøge at forstå Søren Kierkegaards værk "Enten - eller", som rummer en række af filosoffens refleksioner.

Det oplyser det digitale forlag Saga Egmont i en pressemeddelelse og kalder podcasten for en læseklub.

Ghita læser højt

"Enten - eller" afspejler Søren Kierkegaards tanker om erotik, forførelse, følelsesmæssig splittelse og om ægteskabet. I bogen finder man også passager, hvori der indgår andre kendte citater som: "Lykkens dør, den går ikke indad".

Ghita Nørby læser højt, og hernæst guider Pia Søltoft den kendte skuespillerinde - og lytterne - gennem emner som lyst, pligt, forelskelse, ægteskab, ensomhed og sorg.

Kan allerede høres nu

Sammen forsøger de at forstå, hvad Søren Kierkegaard mente - og hvad vi kan bruge hans refleksioner fra 1843 til i dag.

Ghita Nørby læser op fra Søren Kierkegaard og forsøger at forstå, hvad filosoffen egentlig mente. (Arkivfoto).

- Det er samtaler, der tager dig rundt i tilværelsens mange sorger og glæder, ungdommens kvaler, æstetiske nydelser - og også datingappen Tinders fordele og ulemper i moderne kærlighed, skriver Saga Egmont om podcasten.

GHITA NØRBY

Ghita Nørby (født 11. januar 1935 i København) er en dansk skuespiller. 

Hun er uddannet ved Det Kongelige Teaters elevskole i 1956 og har medvirket i adskillige teaterforestillinger ved bl.a. Det Kongelige Teater, Aveny Teatret og Det Ny Teater. Derudover har hun medvirket i talrige danske film og tv-serier som Baronessen fra benzintanken (1960), Den korte sommer (1976), Matador (1978-1982), Dansen med Regitze (1989), Riget (1994 og 1997), Ørnen (2004-2006), Stille hjerte (2014), Nøgle hus spejl (2015) og Før frosten (2018). 

For sine præstationer har hun modtaget flere Bodil- og Robert-priser, heriblandt en Æres-Bodil i 2012 og en Æres-Robert i 2013. Hun blev udnævnt til ridder af Dannebrogordenen i 1973, ridder af 1. grad i 1983 og udnævnt til kommandør i 1996.

Kilde: Wikipedia

De første afsnit kan allerede nu høres og kan findes på eReolen, Podimo, Mofibo, Nextory og Bookmate, oplyser Saga Egmont.

Powered by Labrador CMS