Ghita Nørby laver læseklub

I podcasten "Pia og Ghita læser Kierkegaard" dykker præst Pia Søltoft og skuespillerinden Ghita Nørby ned i Søren Kierkegaard-værket "Enten - eller".

Udgivet Opdateret

"Gift dig, du vil fortryde det; gift dig ikke, du vil ogsaa fortryde det", lyder et af Søren Kierkegaards berømte citater.

I en ny podcastserie med titlen "Pia og Ghita læser Kierkegaard" vil skuespillerinden Ghita Nørby sammen med sognepræst og ph.d. i teologi Pia Søltoft forsøge at forstå Søren Kierkegaards værk "Enten - eller", som rummer en række af filosoffens refleksioner.

Det oplyser det digitale forlag Saga Egmont i en pressemeddelelse og kalder podcasten for en læseklub.

Ghita læser højt

"Enten - eller" afspejler Søren Kierkegaards tanker om erotik, forførelse, følelsesmæssig splittelse og om ægteskabet. I bogen finder man også passager, hvori der indgår andre kendte citater som: "Lykkens dør, den går ikke indad".

Ghita Nørby læser højt, og hernæst guider Pia Søltoft den kendte skuespillerinde - og lytterne - gennem emner som lyst, pligt, forelskelse, ægteskab, ensomhed og sorg.

Kan allerede høres nu

Sammen forsøger de at forstå, hvad Søren Kierkegaard mente - og hvad vi kan bruge hans refleksioner fra 1843 til i dag.

Ghita Nørby læser op fra Søren Kierkegaard og forsøger at forstå, hvad filosoffen egentlig mente. (Arkivfoto).
Ghita Nørby læser op fra Søren Kierkegaard og forsøger at forstå, hvad filosoffen egentlig mente. (Arkivfoto).

- Det er samtaler, der tager dig rundt i tilværelsens mange sorger og glæder, ungdommens kvaler, æstetiske nydelser - og også datingappen Tinders fordele og ulemper i moderne kærlighed, skriver Saga Egmont om podcasten.

GHITA NØRBY

Ghita Nørby (født 11. januar 1935 i København) er en dansk skuespiller. 

Hun er uddannet ved Det Kongelige Teaters elevskole i 1956 og har medvirket i adskillige teaterforestillinger ved bl.a. Det Kongelige Teater, Aveny Teatret og Det Ny Teater. Derudover har hun medvirket i talrige danske film og tv-serier som Baronessen fra benzintanken (1960), Den korte sommer (1976), Matador (1978-1982), Dansen med Regitze (1989), Riget (1994 og 1997), Ørnen (2004-2006), Stille hjerte (2014), Nøgle hus spejl (2015) og Før frosten (2018). 

For sine præstationer har hun modtaget flere Bodil- og Robert-priser, heriblandt en Æres-Bodil i 2012 og en Æres-Robert i 2013. Hun blev udnævnt til ridder af Dannebrogordenen i 1973, ridder af 1. grad i 1983 og udnævnt til kommandør i 1996.

Kilde: Wikipedia

De første afsnit kan allerede nu høres og kan findes på eReolen, Podimo, Mofibo, Nextory og Bookmate, oplyser Saga Egmont.

Powered by Labrador CMS