Ghita Nørby åbner op om sine ture i gabestokken

I en samtalebog med designeren Jim Lyngvild sætter skuespillerinden Ghita Nørby ord på at ende i shitstorme

Efter en længere udsættelse lander Ghita Nørby og Jim Lyngvilds samtalebog, "Shitstorm", i boghandlen.

Det oplyser Forlaget Falco i en pressemeddelelse.

I bogen fortæller det kendte vennepar, hvordan de shitstorme, de hver især har været udsat for gennem tiden, har påvirket dem.

I vælten flere gange

- Det har været så grusomt. I aner ikke, hvor ondt det gør, og hvor svært det er, siger Ghita Nørby i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg ved jo godt, at jeg er folkeeje. Men lige under den dér kærlighed ligger hadet, lyder det fra den 88-årige skuespillerinde i pressemeddelelsen.

Ghita Nørby har været i vælten efter flere interview, som er gået skævt.

Kritiserede journalist

Blandt andet efter et portrætinterview på den hedengangne kanal Radio24syv med journalist Iben Maria Zeuthen og efter et sommerinterview i "Go' aften Live" med TV 2-korrespondenten Simi Jan.

Ghita Nørby og Jim Lyngvild lærte hinanden at kende, da han designede en kjole, hun havde på til en prisuddeling. Siden har de lavet DR-programserien "Jim og Ghita på nye eventyr". Nu har venneparret kastet sig ud i en samtalebog, for også shitstorme har de tilfælles. (Arkivfoto).

Her kritiserede Ghita Nørby i skarpe vendinger blandt andet de spørgsmål, der blev stillet hende, og journalisternes fremgangsmåde. I den modsatte lejr blev Ghita Nørbys reaktion kritiseret.

Ser det som brændstof

Jim Lyngvild har også været i vælten flere gange. Blandt andet inden en udstilling med 20 billeder af grønlandske modeller iført sælskind.

For Jim Lyngvild er shitstorme - modsat Ghita Nørby - derimod "et kæmpe brændstof", som han direkte beskriver det.

Sætter ord på

- Jeg trives virkelig i dem, lyder det fra den 44-årige designer, iværksætter og mediepersonlighed i pressemeddelelsen.

I bogen sætter Ghita Nørby og Jim Lyngvild også ord på den smerte og drivkraft, der kan ligge i en shitstorm, om at rejse sig igen, og hvad de har lært af hinandens måder at tackle stormene på, lyder det fra forlaget.

Selv bogen ledte til shitstorm

Bogen "Shitstorm" udkommer 26. oktober.

Den skulle oprindeligt være udkommet for et år siden, men Jim Lyngvild ville ikke have bogen udgivet i den daværende form grundet forventnings-mismatch mellem layout, forside og kvalitet.

- Tænk at lave en shitstorm på sin egen bog, man har glædet sig til, skrev han dengang i et opslag på Facebook.

GHITA NØRBY

Ghita Nørby (født 11. januar 1935 i København) er en dansk skuespiller. 

Hun er uddannet ved Det Kongelige Teaters elevskole i 1956 og har medvirket i adskillige teaterforestillinger ved bl.a. Det Kongelige Teater, Aveny Teatret og Det Ny Teater. Derudover har hun medvirket i talrige danske film og tv-serier som Baronessen fra benzintanken (1960), Den korte sommer (1976), Matador (1978-1982), Dansen med Regitze (1989), Riget (1994 og 1997), Ørnen (2004-2006), Stille hjerte (2014), Nøgle hus spejl (2015) og Før frosten (2018). 

For sine præstationer har hun modtaget flere Bodil- og Robert-priser, heriblandt en Æres-Bodil i 2012 og en Æres-Robert i 2013. Hun blev udnævnt til ridder af Dannebrogordenen i 1973, ridder af 1. grad i 1983 og udnævnt til kommandør i 1996.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS