- Fik massiv kærlighed

I 2024 er Malte Ebert klar med et nyt show, der med titlen "Gennemsnitsdansker" blander skuespil, musik og historier

Udgivet Opdateret

Hr. og fru Danmark er afsættet i musikeren Malte Eberts nye show, der passende har fået titlen "Gennemsnitsdansker".

Danmarksturnéen, der indledes i Randers i oktober 2024, sluttes af i Royal Arena i København 23. november 2024.

Det annoncerer koncertarrangøren Live Nation Denmark i en pressemeddelelse.

I sit nye show forener Malte Ebert musik med skuespil og historier. Noget, han også prøvede af med sit seneste show, "Mellem himmel & jord", som trak på comedy, talkshows og sitcoms.

Enormt privilegeret

- Ud over den massive kærlighed, jeg fik med på touren, fik jeg også hug af kultureliten for, om jeg ville være seriøs musiker, der blev spillet i radioen, eller en gøgler, der stod på de skrå brædder, siger Malte Ebert i pressemeddelelsen.

- Men jeg føler mig faktisk enormt privilegeret over at være et sted, hvor jeg både kan give publikum noget at grine af og blive rørt over.

Malte Ebert slog igennem som sit alter ego, Gulddreng, i 2016. I 2018 udgav han sit første nummer i eget navn. (Arkivfoto).

I pressemeddelelsen understreger Malte Ebert, at han hviler i alt, hvad han rummer, og de forskellige tangenter, han spiller på.

Hvem er vi?

Men det fik ham til at reflektere over, hvem vi egentlig er, og hvad vi stræber efter.

- Det fik mig virkelig til at tænke, at det mest interessante menneske måske netop er gennemsnitsdanskeren? Det har jeg i al fald tænkt mig at finde ud af, uddyber han i pressemeddelelsen.

- Vi har alle sammen gode historier og er samtidig bare en del af en statistik. Det synes jeg, der er noget spændende ved.

Gulddreng

Malte Ebert slog igennem med alter egoet Gulddreng i 2016.

I 2018 udgav Malte Ebert sit første nummer i eget navn og lagde Gulddreng i graven. 

Overblikket: Her er alle de kontroversielle julekalendre

Flere julekalendere har over årene skabt debat.

Få overblikket her:

* Jul i Republikken:

Julekalenderen skulle have kørt på DR’s P1 i julen 2017, men blev droppet i sidste øjeblik.

Den satiriske julekalender skulle handle om et Danmark, hvor monarkiet var afskaffet ved en folkeafstemning.

Johanne Schmidt-Nielsen skulle spille rollen som præsident, og kongefamilien være flyttet ud i et socialt boligbyggeri på Amager.

30. november blev julekalenderen dog droppet, fordi den ifølge DR ikke levede op til DR’s standarder.

Ifølge seriens instruktør, Lotte Svendsen, blev serien dog droppet, fordi der var for mange venstreorienterede skuespillere i den.

* H*A*S*H:

I 2009 blev julekalenderen “H*A*S*H” droppet af DR. Den skulle have kørt på tv-kanalen DR 2, men blev aflyst, fordi den ikke var sjov nok.

H*A*S*H skulle være en dukkejulekalender, der handler om danske soldater, der er udstationeret i det fiktive land Problemistan, hvor meget af tiden går med at ryge hash.

Som seriens titel også henviser til, er den inspireret af den amerikanske tv-serie “M*A*S*H”, der foregik på et felthospital under Korea-krigen.

Det var ledelsen på DR 2, der tog beslutningen om at stoppe julekalenderen.

Beslutningen blev kritiseret af instruktøren, der sagde, at julekalenderen var kontroversiel, og at DR var bange for reaktionerne.

* Mikkel og Guldkortet:

I 2007 skulle TV2 have sendt julekalenderen “Mikkel og Guldkortet”. Men det måtte tv-kanalen droppe, da en af skuespillerne i julekalenderen blev dømt for en sexforbrydelse.

Det blev besluttet, at der måtte findes en ny skuespiller til rollen, og julekalenderen blev genindspillet. “Mikkel og guldkortet” blev sendt året efter på TV2 i 2008.

* Jul og grønne skove:

I 1980 sendte DR julekalenderen “Jul og Grønne Skove”.

Poul Nesgaard og Elith “Nulle” Nykjær Jørgensen stod bag julekalenderen, der starter med, at de begge to befinder sig i en skov på jagt efter den ægte julemand.

De falder dog ned i et hul, som de ikke kan komme op af, og resten af julekalenderen foregår nede i hullet.

Julekalenderen startede en seerstorm, hvor Nesgaard og Nykjær fik over 100.000 breve fra seerne.

Kritikere mente, at julekalenderen var for underlig og uhyggelig til børn – og at den nærmest forsøgte at sprede en antijulestemning.

Kilde: DR, TV2 og Ritzau.

Men i 2021 genoplivede han Gulddreng med fodboldsangen "Helt sikker".

Malte Ebert er i eget navn blandt andet kendt for titelsangen til DR's julekalender "Julehjertets hemmelighed" og for sangen "Kalde Dem for du" til dronning Margrethe.

Powered by Labrador CMS