Efter 40 år: Nu kommer filmen

Manden bag "Super Mario" og manden bag "Spider-Man: Into The Spiderverse" skal producere "Zelda"-film

Udgivet

Den japanske spilkoncern Nintendo siger onsdag, at det vil udvikle en liveaction-film baseret på det populære videospil "The Legend of Zelda".

Nintendo har i år haft stor succes med den animerede film "Super Mario Bros".

Har også skabt Super Mario

Filmens succes understregede biografpotentialet for filmatiseringer af populære videospil.

"Zelda"-filmen skal produceres af skaberen bag "Super Mario" Shigeru Miyamoto og Avid Arad, som er den erfarne producer bag blandt andet "Spider-Man: Into the Spider-Verse".

Finansieret af Nintendo og Sony

De to, der er henholdsvis japansk og israelskamerikansk, har i mange år arbejdet på en filmatisering af "Zelda", men det kommer til at tage tid at producere filmen, lyder det i opslag fra Nintendo på sociale medier.

"Zelda"-filmen bliver finansieret af Nintendo og Sony, der også har haft succes med at filmatisere videospil.

Knap 20 millioner solgt

Amerikanske Wes Ball skal instruere filmen. Han står bag den kommende "Kingdom of the Planet of the Apes".

Nintendo sagde tirsdag, at det ved udgangen af september havde solgt 19,5 millioner enheder af det seneste "Zelda"-spil. Det første "Zelda"-spil udkom for næsten 40 år siden.

Nintendo sagde tirsdag, at det ved udgangen af september havde solgt 19,5 millioner enheder af det seneste 'Zelda'-spil. (Arkivfoto).
Nintendo sagde tirsdag, at det ved udgangen af september havde solgt 19,5 millioner enheder af det seneste "Zelda"-spil. (Arkivfoto).

Fordobler omsætning

Videospil er fortsat det, som Nintendo tjener størstedelen af dets penge på.

Men selskabets omsætning relateret til mobil og intellektuel ejendom er mere end fordoblet i den første halvdel af det igangværende finansielle år til 55 milliarder yen. Det svarer til omkring 2,55 milliarder kroner.

Fornyet appetit

"Zelda"-filmen kommer på et tidspunkt, hvor der er fornyet appetit på filmatiseringer af japanske koncepter på verdensplan.

Streaminggiganten Netflix har eksempelvis for nylig lanceret en filmatisering af manga-serien "One Piece".

ZELDA

The Legend of Zelda-spilserien (oversat direkte til dansk: Legenden om Zelda) er en række konsolspil først udgivet 21. februar 1986 af Nintendo. 

Spillene er skabt af den berømte spildesigner Shigeru Miyamoto. 

I Japan er serien kendt som Zeruda no Densetsu, ofte forkortet til Zeru-Den. Spillene foregår primært i en fantasiverden, i kongeriget Hyrule, selvom enkelte har fundet sted i andre forskellige lande og verdener.

Gameplayet indeholder en blanding af action, eventyr, rollespil, gådeløsning og af og til elementer fra platformspil. 

Spilserien er kendt for sin skønhed og storslåethed, kreativt gameplay og gribende temamusik. Spillene i serien er også blandt de mest solgte konsolspil nogensinde.

I september 2005 passerede Nintendo en milepæl med 47 millioner solgte Zelda-spil.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS