Dansker nomineret til en af de største udenlandske priser

Connie Nielsen er nomineret til prisen som bedste kvindelige skuespiller ved International Emmy Awards

Udgivet Opdateret

Den danske skuespiller Connie Nielsen er nomineret til prisen som bedste kvindelige skuespiller ved International Emmy Awards.

Det skriver Viaplay i en pressemeddelelse.

Hun er nomineret for sin rolle som Karen Blixen i tv-serien "Drømmeren - Karen Blixen bliver til".

Inspireret af Karen Blixen

International Emmy Awards uddeles til internationale tv-produktioner uden for det, amerikanske marked. Den løber af stablen i New York City 20. november, hvor det bliver afgjort, om den danske stjerne får statuetten.

Serien er inspireret af Karens Blixens liv og breve og udspiller sig i 1930'erne, hvor Karen vender hjem til Danmark efter mange år i Østafrika.

Fik pris af Margrethe

Tv-serien og Connie Nielsen har allerede høstet stor anerkendelse udenlands. Den blev udtaget som første danske serie nogensinde til Cannes International Series Festival i april i år.

Connie Nielsen fik tidligere i år overrakt Rungstedlundprisen af dronning Margrethe for sit portæt af Karen Blixen. (Arkivfoto).

Derudover fik Connie Nielsen tidligere i år overrakt Rungstedlundprisen af dronning Margrethe for sit portræt af Karen Blixen.

Flyttede til Paris

Den 58-årige stjerne er født med rødt og hvidt blod i årerne.

Hun kom til verden i København og er opvokset i Helsingør og siden helt nordpå i Frederikshavn.

Som teenager rejste Connie Nielsen til Paris for at studere drama og medvirkede der i flere franske film.

Fik stort gennembrud

Hollywood så også hendes talent, og Connie Nielsen landede sin første store rolle i "Djævlens advokat" med Al Pacino, Charlize Theron og Keanu Reeves.

Ved årtusindskiftet kom det helt store gennembrud i Ridley Scotts oscarhædrede storfilm "Gladiator" over for Russell Crowe og Joaquin Phoenix.

CONNIE NIELSEN

Connie Nielsen er den ældste af fire, Connie, Bent, Ulrich og Søs. Connie Nielsen blev i slutningen af 2003 kæreste med trommeslageren

Lars Ulrich fra bandet Metallica, og parret fik sammen en søn, Bryce Thadeus Ulrich-Nielsen d. 21. maj 2007. 

Derudover har hun sønnen Sebastian Sartor fra et tidligere forhold. Forholdet til Lars Ulrich sluttede i 2012. Hun bor sammen med børnene i San Francisco.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS