William og Kate kommer med ny besked

Kate og William er rørte over den støtte, de har fået, siden de delte nyheden om prinsessens kræftdiagnose

Flere har lørdag lagt blomster nær Windsor-slottet, hvor prinsesse Kate har opholdt sig, mens hun har været syg.
Udgivet

Storbritanniens prinsesse Kate og hendes mand, prins William, er "enormt rørte" over de støttende beskeder, de har modtaget, siden prinsessen meddelte offentligheden om hendes kræftdiagnose.

Det siger en talsperson for Kensington Palace lørdag.

Fredag oplyste Kate i en video, at hun gennemgår forebyggende kemoterapi, efter at en operation i maveregionen i januar viste kræft.

Det er ikke blevet oplyst, hvilken type kræft prinsesse Kate har.

- Prinsen og prinsessen er begge enormt rørte over de omsorgsfulde beskeder fra folk her i Storbritannien, fra på tværs af Commonwealth, og fra rundt omkring i verden, der kommer som reaktion på Hendes Kongelige Højheds meddelelse, siger talspersonen i en udtalelse.

Commonwealth, også kaldet Det Britiske Statssamfund, er en sammenslutning af engelsktalende lande.

- De er ekstremt bevægede over offentlighedens varme og støtte og er taknemmelige for forståelsen for, at de i denne tid ønsker privathed.

'Et kæmpe chok'

Den 42-årige prinsesse kaldte fredag opdagelsen af sygdommen et "kæmpe chok".

Nyheden om kræftdiagnosen dominerede lørdag de britiske avisers forsider, og reaktionerne væltede ind fra flere sider.

Blandt andet skrev Storbritanniens premierminister, Rishi Sunak, på det sociale medie X, at prinsesse Kate "får kærlighed og støtte fra hele landet".

Også USA's præsident, Joe Biden, hans hustru, Jill Biden, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er blandt dem, der offentligt har sendt kærlige tanker til prinsessen.

Massiv støtte

Også blandt befolkningen har støtten til Kate været massiv.

- At se den ekstraordinære værdighed, som Kate har udvist, og at se hende prøve at holde sammen på kongefamilien... Jeg håber, at medierne nu vil give hende og familien det privatliv og den respekt, som de fortjener, lyder det eksempelvis fra den 64-årige brite Simon David uden for Kensington Palace park.

Kong Charles modtager ligeledes behandling for kræft, efter at han i januar blev opereret på grund af en forstørret prostata.

Powered by Labrador CMS