Denne by er klar til Melodi Grand Prix

DR udråber Herning til grandprix-by 2025. Jyske Bank Boxen danner rammen om både Dansk Melodi Grand Prix og børnenes melodigrandprix, MGP, næste år

Udgivet Opdateret

Dansk Melodi Grand Prix rykker tilbage til Jylland, når det næste år løber af stablen.

DR har udnævnt Herning, som før har været værter for musikfesten, til årets grandprix-by 2025.

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

Jyske Bank Boxen danner rammen om både Dansk Melodi Grand Prix, som afholdes 1. marts, og børnenes melodigrandprix, MGP, som finder sted præcis en uge inden.

DR Koncerthuset i København lagde scene til Dansk Melodi Grand Prix 2024, som Saba vandt med sangen "Sand". Med sejren har hun fået en billet til det internationale melodigrandprix, Eurovision, som netop nu løber af stablen i Sverige. (Arkivfoto).

- Ambitionen er at fortsætte takterne fra i år og give danskerne en kæmpe grandprixfest skabt af de kommende artister og værterne, og det kan Boxen skabe en god ramme om, siger grandprixboss Erik Struve Hansen i pressemeddelelsen.

Stor analyse

DR tilføjer, at navnene på værterne til Dansk Melodi Grand Prix og børnenes pendant, MGP, afsløres senere, mens at deltagerne på scenen først offentliggøres i begyndelsen af 2025.

I år blev det danske melodigrandprix afholdt i DR Koncertsalen i København i februar.

Dengang sagde public service-giganten, at det var de optimale rammer for musikfesten.

Efter fire år uden en finaleplads ved det internationale melodigrandprix, Eurovision, havde DR igangsat et stort analysearbejde i håbet om at bryde tørken.

600 sange

Over 600 indsendte sange blev screenet for internationalt potentiale. De otte sange, som blev udvalgt til Dansk Melodi Grand Prix, var udpeget ud fra mantraet om kærlighed ved første lyt kombineret med en stærk vokal og performance.

Saba vandt det danske melodigrandprix med sangen "Sand". Med sejren har hun indløst billet til Eurovision, som løber af stablen netop nu i den svenske storby Malmø.

Sker 11. maj

Om Saba kvalificerer sig og sikrer Danmark den første finaleplads siden 2019, bliver afgjort torsdag 9. maj.

Årets Eurovision-finale finder sted lørdag 11. maj.

Powered by Labrador CMS