Paludan laver smart trick

Og det har han en særlig grund til

Udgivet

Rasmus Paludan stifter en teatertrup, så han kan omgå den såkaldte koranlov og fortsætte med at håne koranen.

Det siger han i programmet "Valgt i Danmark" på 24Syv.

- Jeg og andre har i dag stiftet teaterkompagniet "Official Message From Prime Minister of Denmark", og det har til sinde at kritisere antidemokratiske kræfter i Danmark - blandt andet Mette Frederiksen, Peter Hummelgaard og Lars Løkke Rasmussen, siger Paludan.

Koranloven

Loven mod utilbørlig behandling af skrifter med betydning for trossamfund - også kendt som koranloven - blev vedtaget af et flertal i Folketinget torsdag i sidste uge.

Rasmus Paludan var til stede i presselogen i Folketingssalen, da den såkaldte koranlov blev vedtaget torsdag i sidste uge.

Regeringen og De Radikale stemte for. Paludan var selv til stede på pressepladserne i forbindelse med vedtagelsen.

Loven gør det blandt andet strafbart at afbrænde koraner og andre bøger med betydning for religiøse samfund. Strafferammen er op til to års fængsel.

Skabte ballade

Paludan skabte ballade tidligere i år, da han brændte koranen af foran Tyrkiets ambassade i Stockholm. Det blev begyndelsen på en diplomatisk krise mellem Sverige og Tyrkiet.

På samme tid var der også koranafbrændinger i Danmark, og derfor gik regeringen i gang med et arbejde, som førte til koranloven.

Rasmus Paludan

Rasmus Paludan (født 2. januar 1982 i Nordsjælland) er en dansk politiker og advokat, der er stifter og leder af det højreorienterede politiske parti Stram Kurs.

 Paludan er blevet kendt for sine stærkt kontroversielle holdninger, herunder at islam bør forbydes, og at ikkevestlige borgere skal udvises af Danmark.

I de danske medier er han blevet beskrevet som højreradikal,ekstremist og hadprædikant.

Kilde: Wikipedia

Allerede inden vedtagelsen af loven havde Paludan luftet muligheden for at omgå loven.

Tilpasser os

- De har lavet en lov, hvor det fremgår, at man kun må håne koranen, hvis det indgår som en del af et større, kunstnerisk værk. Så tilpasser vi os den nye virkelighed ved at spille teater, siger Paludan.



Powered by Labrador CMS