Ekspert kommer med kraftig kritik af kong Frederik

Kongen har gennem lang tid behændigt snoet sig udenom pressen

Kong Frederik har siden sin tiltrædelse som konge mere eller mindre undgået offentligheden og pressen, og har således ikke skullet svare på spørgsmål om sin relation til Genoveva Casanova.

Og ifølge kommunikationsekspert Klaus Kjøller er det en dårlig ide og uholdbart, skriver Se og Hør.

Kan ikke undgå pressen for evigt

Eksperten understreger overfor mediet, at kongen og dronning Mary ikke kan undgå pressen for evigt, og at de bør komme med en acceptabel forklaring til offentligheden. 

- Det er jo bevist, at han har været dernede i og med, at der er billeder af dem. Folk ved jo godt, at han har besøgt hende, siger Klaus Kjøller til Se og Hør

Grundlag for spekulationer

Kommunikationseksperten påpeger, at tavsheden giver grundlag for spekulationer og nævner som eksempel, at folk jo kan få den opfattelse, at dronning Margrethe abdicerede på grund af sagen. 

Det er en kendsgerning, at kong Frederiks første tid som regent har været præget af envejskommunikation, og at han har holdt afstand til pressen. 

Kong Frederik og dronning Mary se her i Tronsalen på Christiansborg på tronskiftedagen den 14. januar.

Et middel til at undgår spørgsmål

Han valgte for eksempel at flytte sin første Hæderstegnsmiddag som Danmarks konge fra Christians VII's Palæ til  Frederik VIII's, hvor han og dronning Mary selv bor, og det samme gør sig gældende for den Statsrådsmiddag, han er vært for i aften.

Det kan opfattes som et middel til at undgå spørgsmål, da han jo så ikke skal forbi de ventende journalister for at komme ind til festen.

SKREVET MED HJÆLP AF KUNSTIG INTELLIGENS

Denne artikel er lavet med hjælp af kunstig intelligens fra Labrador og efterfølgende kvalitetssikret af en af vores journalister.

Powered by Labrador CMS