Andreas Bo: Det ville virke hensynsløst

Komiker Andreas Bo, der er aktuel i Aarhus Revyen, elsker friheden ved at stå alene på scenen. Men det duer ikke, når han arbejder sammen med andre

Andreas Bo - manden med gummiansigtet - har hele sin karriere vekslet mellem solo og samarbejde.

Den 57-årige komiker er vant til at gøre, lige hvad der passer ham på sine turnéer rundt i det danske land med sine onemanshow.

Men fra 3. april skal han endnu en gang dele scenen, når han medvirker i Aarhus Revyen i Smilets By.

Virker hensynsløst

- Hvis jeg bare gør, som det passer mig, ligesom når jeg optræder alene, så går det ud over de andre og forestillingen. Det kan godt komme til at virke hensynsløst, hvis man kører sololøb.

- Det kan jeg jo ikke, så jeg skal ligesom overholde nogle spilleregler, siger han videre.

Det er dog ikke noget, han ser som en udfordring - for han har jo prøvet det mange gange før, bemærker han.

Ad flere omgange har Andreas Bo parodieret ikonet Dirch Passer. Både i revyer, teaterforestillingen "Dirch" og i TV 2-serien "Dansegarderoben" fra 2023. (Arkivfoto).

Deltaget i flere reyver

For ud over at være kendt komiker har Andreas Bo i mange år også lavet teater og revy. Han har blandt andet underholdt i Cirkusrevyen, Tivolirevyen og Nykøbing Falster Revyen.

Han brød igennem som komiker i det satiriske underholdningsprogram "Live fra Bremen" i 2010 og har siden haft en række soloshows. Blandt andet "Plagiat" og "Skarp".

Kræver plads til andre

- For at være helt ærlig kan jeg godt lide at optræde alene. Jeg elsker at lave en forestilling, hvor jeg har publikum helt for mig selv. Når man spiller sammen med andre, får man jo ens kollegers grin og samvær på scenen. Men det kræver også, at man giver de andre plads, siger han og fortsætter:

- Det er dejligt at være sammen med nogle kolleger og høre et fuldtalligt orkester, der bare spiller. Men det minder mig også om, hvor privilegeret jeg er over at have mulighed for bare at køre afsted og lave underholdning helt for mig selv - ligesom det passer mig. Det er fedt, det må jeg sgu sige, lyder det fra den prisvindende komiker.

Ville savne det

Begge dele kan hver sin ting.

- Og jeg ved, at jeg ville savne det ene, hvis jeg ikke havde det og omvendt, indskyder Andreas Bo.

I Aarhus Revyen er det de erfarne kolleger Mikkel Schrøder, Christine Astrid og Lone Rødbroe samt revydebutanten Maria Lucia, som komikeren spiller over for. Og de har nogle helt andre forcer, lyder det fra Andreas Bo.

Er pissegode

- I den her sammenhæng er der simpelthen bare nogle, der er dygtigere end mig til nogle ting, griner komikeren og tilføjer, at det for eksempel er at synge.

- De er så pissegode, så jeg bliver flov altså. Kæft, de synger. Og der er ikke andet at gøre end at prøve at følge med. Jeg kan jo godt holde en tone, men det er på et helt andet niveau. Men det er skidesjovt, og så får vi det bedste ud af det.

Glæder sig til duet

Publikum kan blandt andet glæde sig til at se Andreas Bo i en duet med Maria Lucia.

- Jeg har skrevet et nummer, der skal give publikum svaret på, om både Kate og Leo kunne være på tømmerflåden i slutningen af "Titanic". Det er et storslået musicaldrama, det kan jeg godt sige dig. Men jeg siger ikke, hvad det ender med, siger han.

Største stjerner

- Så jeg har Danmarks største musicalstjerne helt for mig selv hver aften i fem minutter, mens vi får svaret på det spørgsmål, griner Andreas Bo.

Aarhus Revyen spiller frem til 4. maj på Hermans i Tivoli Friheden.

Powered by Labrador CMS