Vanvittig hæder til Aqua

Efter endnu et internationalt gennembrud på grund af 'Barbie'-filmen har det danske band fået 'Carl Prisen'

Udgivet

Det er mere end 27 år siden, at Aquas "Barbie Girl" bragede ud.

Sidste sommer fik bandets signaturhit fornyet opmærksomhed, da Barbie-filmen ramte biograferne verden over. 

På soundtracket samplede verdensstjernerne Nicki Minaj og Ice Spice sangen, som Søren Rasted, Lene Nystrøm, René Dif og Claus Norreen står bag.

Nu er Aqua blevet belønnet med titlen som Årets Internationale Succes ved uddelingen af Carl Prisen 2024, der blev afholdt i Politikens Hus i København tirsdag eftermiddag med DR-værterne Carsten Holm og Camilla Jane Lea som konferenciers.

Hæder til sangskrivere og komponister

Det er Musikforlæggerne, der har indstiftet Carl Prisen for at hylde og hædre danske sangskrivere og komponister.

Der blev uddelt 14 priser i de ordinære kategorier.

Den fremadstormende sanger og sangskriver Guldimund nappede tre af trofæerne. Musikeren med det borgerlige navn Asger Nordtorp Pedersen står bag Årets Sang for "Det' kun vigtigt, hvad det er". Derudover kan han kalde sig for Årets Tekstforfatter og Årets Komponist Inden For Pop.

Årets Radiohit blev sangerinden Saint claras "Oh My God", mens at Årets Streaminghit blev "Moonlight", som sangeren D1MA fremfører.

Ærespris til Sebastian

Inden uddelingen var det allerede blevet afsløret, at Sebastian ville modtage Musikforlæggernes Ærespris.

Den 74-årige musiker, som især er kendt for at have komponeret sange til musicalopsætningerne af "Skatteøen" og "Ronja Røverdatter", følger dermed efter Metallica-trommeslageren Lars Ulrich, sanger og sangskriver Anne Linnet samt den afdøde komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre.

Den nye 'Barbie'-film har givet Aqua fornyet fremdrift.

Med prisen følger en check på 50.000 kroner, som Sebastian traditionen tro skal give videre til et nyt spirende sangskrivningstalent.

Skabende kunstnere

Carl Prisen, som er opkaldt efter komponisten Carl Nielsen, løb for første gang af stablen i 2013 og blev indstiftet for at fokusere på de skabende kunstnere og ikke de udøvende artister.

De nominerede, som foruden vinderne også talte Andreas Odbjerg, Emma Sehested Høeg og Ida Laurberg, er fundet blandt de sangskrivere og komponister, som musikforlagene selv har indstillet.

Juryer har voteret og til sidst fundet frem til tre nominerede i hver kategori, hvoraf en således har snuppet prisen.

Powered by Labrador CMS