-Lad være med at være så bange for os

De to musikere bag Fabräk er ikke just typerne, der selv tager til koncert, men de elsker at holde en fest med publikum.

Tidligere på året var Fabräk på forårsturne, hvor de rundede 24 spillesteder med afslutning i Store Vega i København. (PR-foto).
Udgivet Opdateret

Med tekster om at hade at danse, en voldsdom og at ordet autostrada betyder motorvej på italiensk, har de to frontfigurer bag hiphop og rock-sammensuriet Fabräk de seneste år turneret de danske spillesteder og festivaler rundt.

- Vi er ligesom tv-2 eller Kliché, men med tatoveringer, og som bander lidt mere, siger den ene halvdel af duoen, Sixten Rasmussen, da han bliver bedt om at forklare hr. og fru Danmark, hvad Fabräk er for en størrelse.

- I skal lade være med at være så fucking bange for os, tilføjer Anton Dyrby.

Fabräk var blandt andet plastret på musikfestivalen Smukfests lørdagsprogram og spillede foran en godt proppet scene.

- Det er lidt ligesom at springe ud med faldskærm. Hvis du fucker op, så lægger folk mærke til det, lyder det fra Anton Dyrby.

Festens midtpunkt

De nikker begge genkendende til, at når man brænder for at performe, så har man nok kunnet lide at være festens midtpunkt, siden man var lille.

- At stå på en scene er det samme som at sige noget ved julebordet, som alle synes, er fucking grineren. Sådan føles det i 50 minutter, siger Sixten Rasmussen.

- Hvis du ikke kan lade være med at være ham, der prøver at sige noget sjovt, så skal du optræde, følger Anton Dyrby op.

Bedste koncertoplevelse

Med efterhånden mange festivalkoncerter under bæltet blev de spurgt ind til deres bedste koncert- og festivaloplevelser.

Sixten Rasmussen fortæller, at bandets koncert på Musik i Lejet under årets festivalturné ramte lige i hjertet, da han er vokset op i området.

- Alle, jeg har kendt i løbet af min barndom, stod oppe foran. Jeg har aldrig glemt mine tekster så meget før.

- Det var fucking sygt, siger han.

Men Anton Dyrby og Sixten Rasmussen er ikke de store festivalgængere, i hvert fald ikke som gæster.

- Vi går ikke så meget til koncert. Vi spiller bare koncerter, lyder det fra Anton Dyrby, som tilføjer, at han kun har set festivaler på bagsiden.

Klaustrofobisk

Han elsker at stå på en scene og holde en fest med folk, men synes, at det kan være klaustrofobisk at stå tæt som publikum.

- Jeg får trip af det, siger han.

For Sixten Rasmussen handler det mere om at holde opmærksomheden.

- Der er få ting, jeg magter at gøre i 50 minutter, lyder det fra ham.

Festivalsæsonen er slut, og opmærksomheden ligger nu på at lave nyt musik.

Et nyt album er på vej, som er meget anderledes end deres debutudgivelse, "Rige børn leger bedst".

Mere vil de dog ikke afsløre.

Første single i 2021

Duoen udgav deres første single, "Voldsom", i marts 2021, og siden da har det taget fart med både udgivelser og koncerter.

I 2022 blev debutalbummet "Rige børn leger bedst" udgivet. Soundvenue gav det fem ud af seks stjerner. Efterfølgende udkom en ep, hvor blandt andet rapperen Artigeardit gæstede et af numrene.

FAKTA OM Fabräk

  • Hiphop og rock-sammensurium
  • Turneret de danske spillesteder og festivaler rundt
  • Debutalbummet ”Rige børn leger bedst” udgivet i 2022
  • Første single, ”Voldsom”, udgivet i 2021
Powered by Labrador CMS