Indtog 90'erne med rå sexappeal

Lenny Kravitz indtog 90'erne med sit alsidige register. 26. maj fylder rockstjernen, der stadig ikke er bange for at vise kroppen frem, 60 år

Udgivet Opdateret

Lenny Kravitz' stil og musikalske karriere

Lenny Kravitz har solgt over 40 millioner cd'er og hans musik er streamet mere end en milliard gange på Spotify.

Kravitz' stil, med løse skjorter og læderbukser, har vundet ham flere priser før årtusindskiftet.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

At rockmusiker Lenny Kravitz næsten lige så ofte bliver nævnt for sin tøjstil og erotiske tiltrækningskraft, kan måske undre, når man ser på den amerikanske sanger og guitarists bagkatalog af hitsange.

Han har solgt flere end 40 millioner cd'er på verdensplan.

Og selv om Kravitz' musik ikke ligefrem er højaktuel for yngre generationer, er hans sange blevet streamet mere end en milliard gange på musiktjenesten Spotify.

Søndag den 26. maj fylder manden med de mørke lokker 60 år.

Silkeblød stemme

Nogle mener sikkert, at der er for meget snak om sexappeal og ikke nok om kunstnerens musik.

Men man skal passe på med at kimse af Lenny Kravitz' ikkemusikalske bedrifter.

Lenny Kravitz ses ofte med en Gibson Les Paul-guitar. Kronjuvelen i hans samling er et eksemplar fra 1959. Netop denne årgang af modellen omtales af guitarkendere som den hellige gral. Et ægte eksemplar kan indbringe flere millioner kroner. (Arkivfoto).

Lenny Kravitz fik for alvor sit gennembrud i 1990'erne. Med sin mørklødede hud, til tider silkebløde stemme og løse skjorter formåede han at etablere sig som en af tidens største sexsymboler.

Masser af konkurrence

Der var ellers masser af konkurrence om kvindernes opmærksomhed.

D'angelo havde stadig vaskebræt og sendte hitpladen "Brown Sugar" på gaden. Robbie Williams og Take That dominerede hitlisterne. Herhjemme udgav Thomas Helmig både "Stupid Man" og "Groovy Day".

På Kravitz sad skjorterne altid løst.

Vandt flere priser

Håret var sat op i dreadlocks - en frisure, der er udbredt blandt særligt sorte amerikanere - og hang ofte ned langs kinderne, mens han sang. Bukserne var oftest af læder.

Inden årtusindskiftet vandt han flere priser for sin ikoniske tøjstil.

Musikalsk rummede hans register det meste.

Sangene rangerede fra de storladne rocksange som "Fly Away" og "Are You Gonna Go My Way", hvor inspirationen fra Aerosmith, Kiss og The Who tonede igennem, til silkebløde "It Ain't Over 'Til It's Over", som minder mere om Marvin Gaye og Bee Gees.

Hårpragt tilbage

Leonard Albert Kravitz, som er hans fulde navn, var i midttyverne, da han i slutningen af 1980'erne fik sit gennembrud med pladen "Let Love Rule", som nåede til nummer 61 på den amerikanske hitliste Billboard-100.

Søndag fylder sangeren 60 år, men der er ikke ændret voldsomt på stilen.

Efter en længere periode uden de famøse dreadlocks er rastahårpragten vendt tilbage.

Altid iført solbriller

Lenny Kravitz ses sjældent uden en skjorte eller jakke, som ikke viser overkroppen frem ned til navlen. Og endnu sjældnere uden solbriller.

Lenny Kravitz har tidligere været gift med Lisa Bonet, som spillede Denise i serien om familien Cosby. I 1988 fik de datteren Zoë Kravitz, som i dag arbejder som skuespiller, model og musiker.

Kravitz og Bonet blev skilt i 1993. Det er ikke offentlig kendt, om sangeren har en kæreste.

Powered by Labrador CMS