Han åbner Orange Scene

Lamin er næste navn på plakaten til Roskilde Festival sammen med 42 nye artister til festivalens første dage

Udgivet Opdateret

Lamin åbner Orange Scene på Roskilde Festival 2024

Den danske rapper Lamin er udvalgt til at åbne Orange Scene på Roskilde Festival 2024, hvilket markerer hans største koncert til dato.

Programchef Anders Wahrén fremhæver Lamin som en hårdtarbejdende kunstner og en vigtig stemme i dansk hiphop, der inspirerer mange.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Musikere som The Minds of 99, Saveus, Outkast og Volbeat er blot få af mange, der har åbnet Orange Scene på Roskilde Festival.

I år bliver det et dansk rapnavn, der sætter festen i gang under hovedscenens orange dug.

 Den danske rapper Lamin åbner Orange Scene i år med sit eneste soloshow denne sommer.

Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Superstjerne

Anders Wahrén, der er festivalens programchef, kalder Lamin for dansk hiphops nye superstjerne.

- Han er samtidig en hårdtarbejdende kunstner, der selv har banet vejen og etableret sig som en af tidens store og vigtige stemmer. 

Den danske rapper Lamin skal åbne Roskilde Festivals hovedscene, Orange Scene. Koncerten bliver hans eneste soloshow hele denne sommer. (Arkivfoto).

- Lamin er en stor inspiration for mange, og han har om nogen fortjent den anerkendelse, der følger med at åbne Orange Scene, siger han i meddelelsen.

Glæder sig

Selv glæder Lamin sig til at komme tilbage til festivalen, hvor han i 2022 debuterede på festivalens daværende Countdown-scene.

- Stemningen og energien var elektrisk, og det regner jeg 100 procent med at opleve igen, når jeg åbner Orange Scene i år. 

- Det bliver min største og vildeste koncert nogensinde, og jeg glæder mig vanvittigt meget, lyder det fra musikeren i meddelelsen.

Store hovednavne

Udover Lamin som åbning af Orange Scene, præsenterer Roskilde Festival også 42 First Days-artister, som skal spille på flere af festivalens scener i de første dage, inden pladsen åbner.

Her kan festivalgæsterne blandt andet glæde sig til at opleve den danske musiker Uro og Angående Mig, som blander punkens konfrontatoriske vrede og hiphop-inspirerende beats i moderne protestsange.

Lamin slutter sig til et program, som også byder på store internationale hovednavne som Doja Cat, SZA, Foo Fighters og PJ Harvey.

Roskilde Festival 2024 finder sted gennem otte dage fra 29. juni til 6. juli.

Powered by Labrador CMS