TV 2-ekspert får nyt job

TV 2's USA- og Tysklands-analytiker, Mirco Reimer-Elster, skal dele sin tyske ekspertise i Radio4-programmet "Genau"

Udgivet Opdateret

Radio4 byder "Willkommen" til TV 2's USA- og Tysklands-analytiker, Mirco Reimer-Elster.

Han bliver nemlig ny vært på "Genau". Et program, der udelukkende handler om Tyskland.

Det annoncer Radio4 i en pressemeddelelse.

Skabt for hinanden

Kanalen beskriver det som et match "wie füreinander gemacht" - altså skabt for hinanden.

- Jeg plejer jo at være ham, der som ekspertkilde skal svare på spørgsmålene frem for at stille dem, så det at være vært er jo noget helt andet for mig. Men den tillid og tiltro, som jeg er blevet mødt med, har gjort beslutningen nem for mig, siger Mirco Reimer-Elster i pressemeddelelsen.

- Min faglighed og opvækst i Tyskland er et godt fundament for værtsrollen, så jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang med "Genau", lyder det fra den nye radiovært.

Skal til Kina

Mikrofonen er blevet ledig, fordi den nuværende vært, Thomas Schumann, skal flytte til Kina med sin hustru.

Mirco Reimer-Elster overtager tjansen fra den 6. december.

- Vi holder naturligvis fast i programmets grundlæggende styrke om at tage Tyskland alvorligt uden at være alvorstung, og "Genau" vil naturligvis stadig være Weltklasse i at vende den politiske udvikling i Tyskland, siger Mirco Reimer-Elster i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg har andre spidskompetencer end Schumann, og derfor kommer jeg også til at kaste mig over lidt andre emner fremover. Lur mig, om der ikke kommer til at være lidt mere fokus på sport og kultur, lyder det fra ham.

Ind med modermælken

Mirco Reimer-Elster har fået tysk kultur og historie nærmest ind med modermælken som søn af tyske forældre og en opvækst i Slesvig.

I øjeblikket laver han en ph.d. om Tyskland under Den Kolde Krig.

Sammen med TV 2-korrespondenten Ulla Terkelsen har Mirco Reimer-Elster skrevet samtalebogen 'Skønhed og skræk', hvor de rejser gennem Tyskland og fortæller om deres forhold til nationen syd for grænsen. (PR-foto).
Sammen med TV 2-korrespondenten Ulla Terkelsen har Mirco Reimer-Elster skrevet samtalebogen "Skønhed og skræk", hvor de rejser gennem Tyskland og fortæller om deres forhold til nationen syd for grænsen. (PR-foto).

Med Ulla Therkelsen

Det er ikke første gang, at han skriver vores naboland.

Sammen med TV 2-korrespondenten Ulla Terkelsen har Mirco Reimer-Elster skabt samtalebogen "Skønhed og skræk - to generationer på rejse i Tyskland".

"Genau" sendes hver tirsdag klokken 10.05 på Radio4.

Mirco Reimer-Elster ved, hvad han snakker om. Den 36-årige cand.mag. i amerikanske studier er selv født og opvokset i Tyskland. (PR-foto).
Mirco Reimer-Elster ved, hvad han snakker om. Den 36-årige cand.mag. i amerikanske studier er selv født og opvokset i Tyskland. (PR-foto).
Powered by Labrador CMS