Kendt filmproducent tog livet af sin hustru

Han er selv dybt bevidstløs efter selvmordsforsøg

Udgivet

Det er en dyb familietragedie, der ligger forud drabet på en 80-årig kvinde på et plejehjem på Frederiksberg i København.

Ekstra Bladet kan berette fra retsmødet, at den formodede drabsmand er den kendte filmproducent Ebbe Preisler. Han tog angiveligt livet af sin hustru i et medlidenhedsdrab med en stor overdosis metadon.

Led af Parkinson

Den 80-årige hustru, Mariann Preisler, led i mange år af Parkinson og var svært handicappet.

Hustruen døde i løbet af natten til onsdag. Ebbe Preisler tog også en stor dosis metadon, men han er ikke afgået ved døden. Han er bevidstløs og er nu indlagt. 

Derfor kunne han ikke møde op til retsmødet.

Lad os dø sammen

Ægteparret har i adskillige år bedt om at kunne få nogle piller, så de stille og roligt kunne sige farvel til hinanden og dø sammen. Ebbe Preisler er syg af kræft.

Ægteparret har skrevet et afskedsbrev, som blev fundet ved siden af den døde hustru. Brevet var underskrevet af dem begge.

Den 81-årige mand er sigtet for at overtrådt straffelovens paragraf 237, som handler om drab.

Ikke samtykke

- Med de oplysninger, vi har i sagen lige nu, er der ikke noget, der peger på, at der har været et udtrykkeligt samtykke fra forurettede, siger anklager Louise Mortensen.

Anklageren henviser til, at der i retten blev dokumenteret, at den afdøde var dement.

Havde anklagemyndigheden vurderet, at der var et samtykke, kunne den have sigtet manden efter straffelovens paragraf 239.

Den drejer sig om, hvis man slår en person ihjel efter vedkommendes begæring.

Powered by Labrador CMS