Veto vender tilbage til Roskilde: -Ærefrygten er i behold

Veto vender tilbage til Roskilde Festival, og selv om bandet har spillet der før, lever ærefrygten stadig.

Rockgruppen Veto vender tilbage til Roskilde Festival, hvor gruppen før har haft æren af at åbne Orange Scene. Foto: Free/Kristoffer Juel.
Udgivet Opdateret

Det bliver fjerde gang, at den danske rockgruppe Veto skal give koncert på Roskilde Festival, når de elektroniske anmelderdarlings til sommer vender tilbage til dyrskuepladsen i Roskilde.

Respekten er i behold

Men selv om gruppen langtfra er nybegyndere på den toneangivende festival, så er respekten stadig i behold, forsikrer forsanger Troels Abrahamsen.

– Vi har spillet på Roskilde et par gange, og jeg tror, at vi ligesom alle andre danske bands lidt har den der ærefrygt.

– Roskilde er på sin vis stadig en mastodont på den danske musikscene, og vi har ligesom alle mulige andre været nervøse for, om man nu kan blive booket igen, eller om man ville blive et af de bands, som ikke rigtig kan få tag i festivalscenen, forklarer Troels Abrahamsen.

Åbnede Orange Scene for år tilbage

Gruppen gav første gang koncert på festivalen i 2006, og i 2011 fik Veto æren af at åbne Orange Scene.

– Jeg tror ikke, at vi har nogen intentioner om at slå det. At åbne Roskilde var en helt speciel ting for sig. Vi spillede samme dag som Iron Maiden, og så kan man selv prøve at regne ud, hvem der var prioriteret i forhold til sceneshow, og hvad der kunne lade sig gøre og ikke lade sig gøre.

– At åbne den scene var en virkelig god oplevelse, men det var også en mærkværdig oplevelse, og jeg har det sådan, at den koncert er uden for sammenligning med alle andre koncerter, fordi vilkårene er så meget anderledes, siger Troels Abrahamsen.

Veto består ud over forsanger Troels Abrahamsen også af Jens Skov Thomsen, Mads Hasager, David Krogh Andersen og Mark Lee.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS