Verdensstjerne elsker at arbejde i Danmark

Skuespilleren Dar Salim er også en stjerne i udlandet, men han er ret vild med at arbejde i Danmark, hvor det er mere hyggeligt.

Skuespilleren Dar Salim har efterhånden arbejdet på mange store udenlandske produktioner, men han elsker fortsat at arbejde i Danmark. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix
Skuespilleren Dar Salim har efterhånden arbejdet på mange store udenlandske produktioner, men han elsker fortsat at arbejde i Danmark. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Med roller i store produktioner som serien Game of Thrones og filmen Exodus: Gods and Kings har skuespilleren Dar Salim virkelig taget fat på sin udenlandske karriere. Den er der stadig fart på, selv om han for tiden er igang med optagelserne til en ny dansk tv-serie.

Der er stor forskel på at arbejde på en udenlandsk produktion sammenlignet med en dansk, og Dar Salim er vild med at arbejde i Danmark, fordi det er hyggeligere.

Hyggeligt arbejde

Dar Salim spiller en af hovedrollerne i den nye DR-serie Fred til lands. Her arbejder han sammen med et hold af dygtige danske skuespillere, som han bruger tid med mellem optagelserne. Sådan fungerer det ikke helt på de udenlandske produktioner, han har været på.

– Det er jo bare noget andet at lave ting herhjemme. Herhjemme er det mere hyggeligt. Vi har en filmbus, og vi hænger ud sammen. Instruktøren sidder lige der. Jeg kan meget godt lide det her, men i sidste ende er det jo, det samme job, når der bliver sagt værsgo. Her har vi bare en større adgang til hinanden, og det kan jeg egentlig godt lide, siger Dar Salim til Kendte.dk.

Større i udlandet

Dar Salim har efterhånden prøvet kræfter med en hel del udenlandske produktioner, både svenske, tyske, islandske og amerikanske. Og det er stort.

Artiklen fortsætter under videoen

– Og hvis der er en dag med 100 statister, så er det en kæmpe udfordring, hvor i Tyskland og USA er det en lille dag, fordi der har man jo nærmest hele landsbyer, der rejser sammen, fordi alle har deres egen trailer, og alle har deres egne chauffører, der kører dem fra settet tilbage til traileren. Så det er bare en anden form for organisation, som er større. Det gør det ikke nødvendigvis bedre, det er bare større, siger skuespilleren.

På Fyn

Men det er altså ikke i udlandet, at Dar Salim for tiden slår sine folder. Serien Fred til Lands, hvor Dar Salim spiller rollen som Milad, bliver optaget på Fyn. Faktisk er alle scener fra serien optaget på location og ikke i et studie. Det passer Dar Salim rigtig godt.

– Jeg kan godt lide det. Jeg synes jo rummet giver noget. Atmosfæren giver sindssygt meget. Man kan forberede sig og forberede sig, men hvis man ikke er i stand til at omstille sig til det rum, man er i, så får man ikke det optimale ud af det. Jeg ser altid på det som noget, der giver noget. Og som løfter. Det giver bare nogle gaver, som man ikke har set hjemmefra, at være på location med statister fra, som jo bare er fra Ebberup.

Powered by Labrador CMS