Verdensberømt musiker fundet død

Han blev 28 år gammel.

Udgivet Opdateret

Den svenske musiker Tim Bergling, der af de fleste bedre er kendt som Avicii, er død. Han befandt sig i Muscat i Omann, da han blev fundet død fredag eftermiddag lokal tid. Det skriver Dagens Nyheter. 

Dagens Nyheter citerer Tim Berglings pressekontakt, Ebba Lindqvist, der fredag aften har været i kontakt med avisen.

– Hans familie er knust, og vi beder om, at der bliver udvist hensyn, og at de får lov til at være i fred i denne svære stund, lyder det fra Ebba Lindqvist til Dagens Nyheter.

Tim Berglin blev født 8. september 1989, og han var 28 år gammel, da han døde. Som Avicii blev han nomineret til to amerikanske Grammy-priser, og før sin død arbejdede han på sit tredje album.

Toppede hitlister

Han slog igennem i 2011 med singlen “Levels” og har udgivet to albummer. Det første, “True”, kom i 2013, mens “Stories” kom i 2015. Han har desuden haft to store verdensturnéer i kølvandet på de to albummer.

Blandt hans største hits kan ud over “Levels” nævnes “Hey Brother” og “Wake Me Up”, der begge toppede hitlisterne i flere lande.

En anden svensk avis, Expressen, har været i kontakt med det svenske udenrigsministerium. Her bekræfter man, at en svensk mand i “30-års-alderen” er fundet død i Oman.

– Vi kan ikke sige mere, indtil hans pårørende er underrettet, oplyser en pressemedarbejder.

Optrådte ikke live til sidst

I 2016 meddelte den svenske stjerne i et åbent brev på sin hjemmeside, at han ikke længere ville optræde live. Han forklarede, at han havde lært sig selv bedre at kende, og at der var andre ting, han ville med sit liv.

– Jeg ved, at det er en velsignelse at få lov at rejse hele verden rundt og optræde, men der er for lidt til overs til det liv, som den virkelige person bag kunstneren lever, skrev han ifølge nyhedsbureauet TT.

Misbrug

Avicii har tidligere i sin karriere aflyst koncerter på grund af dårligt helbred. Han har ifølge nyhedsbureauet AFP tidligere fortalt om problemer med kronisk betændelse i bugspytkirtlen som følge af et stort alkoholforbrug.

I 2014 fik han fjernet galdeblære og blindtarm som følge af sygdommen.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, skriver på sin profil på Instagram:

– Han var en af Sveriges største musikere i moderne tid.

Også den svenske prins Carl-Philip kondolerer offentligt Tim Berglings familie. Ifølge prinsen gjorde Avicii det kongelige bryllup mellem Carl Philip og prinsesse Sofia “uforglemmeligt”.

Kilde: Wikipedia.

Powered by Labrador CMS