Undskylder drab på prins Philips onkel

Mary Lou McDonald, som er leder af det irske parti Sinn Fein, er ked af bombedrabet på afdøde prins Philips onkel, Lord Mountbatten

Mary Lou McDonald undskylder for bombedrab på Lord Mountbatten, afdøde prins Philips onkel. Undskyldningen faldt efter prinsens begravelse. Foto: Clodagh Kilcoyne/REUTERS
Udgivet Opdateret

Prins Philip blev stedt til hvile lørdag.

Søndag undskyldte lederen af det irske parti Sinn Fein, Mary Lou McDonald, så for IRA’s drab på prinsens onkel, Lord Mountbatten, der skete i 1979. Det skriver The Guardian.

Sinn Fein var tidligere den politiske del af IRA, der var en irsk oprørsbevægelse og hær.

Lord Mountbatten blev dræbt i et bombeangreb mod hans båd, da han var på ferie i Mullaghmore i Irland. Hans barnebarn og en ung sømand mistede også livet.

Scenen er med i den nyeste sæson af The Crown.

“Selvfølgelig er det hjerteskærende”

I et interview med Times Radio i dag blev Mary Lou McDonald spurgt, om hun ville undskylde for drabet på prins Charles’ grandonkel, hvortil hun svarede:

– IRA og de væbnede styrker, som kan kædes sammen med prins Charles, gennemførte mange, mange voldelige handlinger på vores ø. Selvfølgelig vil jeg sige, at jeg er ked af, at det skete. Selvfølgelig er det hjerteskærende.

Til Independent udtalte partilederen for Sinn Fein desuden følgende:

– Jeg har et absolut ansvar for at sikre, at ingen familie må opleve det igen, og jeg er glad for at gentage det i weekenden, hvor din dronning begravede sin elskede mand.

IRA og tidligere Sinn Fein-leder Gerry Adams har ellers altid fastholdt, at Mountbatten var et legitimt mål.

Powered by Labrador CMS