TV2 løfter sløret for ny serie

Spændingsserien 'Greyzone' skal optages i Danmark, Sverige og Tyskland.

Udgivet Opdateret

TV2 løfter sløret for en ny serie – Greyzone.

– Det er med stor stolthed, at vi nu kan præsentere en skandinavisk co-produktion, som længe har stået på vores ønskeseddel. Ambitionen med ‘Greyzone’ er høj, og med nogle af de største spillere på markedet ombord er rammerne sat for et storstilet projekt, fortæller TV2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Et fiktionssamarbejde på tværs af grænserne giver mulighed for højere kvalitet og større volumen. Og det var med det formål, at vi sammen med Cosmo Film søsatte ‘Greyzone’ for fire år siden, siger Katrine Vogelsang om samarbejdet med bl.a. TV4 Sverige.

Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen

‘Greyzone’ er en karakterdrevet spændingsserie på ti afsnit om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien.

Her kan seere følge Victoria (Birgitte Hjort Sørensen), der arbejder som droneingeniør.

Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb.

Castet er dansk/svensk og tæller udover Birgitte Hjort Sørensen bl.a. også Joachim Fjelstrup, Tova Magnusson og Ardalan Esmaili.

‘Greyzone’ er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted. Serien produceres af Rasmus Thorsen, Cosmo Film, der tidligere har produceret tv-serier som ‘Lærkevej’, ‘Anna Pihl’ og flere af TV 2s store julekalendersuccesser.

De første fem episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen, som bl.a. har instrueret filmen og tv-serien ‘Der kommer en dag’, som TV2 viste fornylig.

‘Greyzone’ skal optages i de to nordiske hovedstæder København og Stockholm samt i Frankfurt i Tyskland.

Optagelserne går i gang i juni 2017, og serien forventes at få premiere på TV 2 i foråret 2018.

Powered by Labrador CMS