Trist weekend i Kongehuset: Dronningen og kronprinsparret til begravelser

Det har været en sørgmodig weekend for de danske kongelige. hvor både dronning Margrethe og kronprinsparret deltog i to begravelser.

Udgivet Opdateret

Det har været en weekend i sorgens tegn for det danske kongehus. Både dronning Margrethe og kronprinsparret og deres fire børn deltog i to forskellige begravelser i weekenden.

Lørdag deltog dronning Margrethe i statsbegravelsen af Storhertug Jean af Luxembourg i Notre Dame Katedralen i Luxembourg. Foruden dronningen var også dronningens lillesøster Anne-Marie til stede.

Storhertug Jean af Luxembourg døde 23. april 98 år. Han blev tildelt Elefantordenen af Dronningen i 1976, da hun og Prins Henrik var på statsbesøg i Luxembourg.

Begravelse i Aarhus

Samme lørdag deltog kronprins Frederik, kronprinsesse Mary samt parrets fire børn prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent i begravelsen af Anders Holch Povlsen og hustruen Annes tre børn, der var ofre for terrorangrebet i Sri Lanka påskedag.

Det var en tydelig berørt royal familie, der mødte op til begravelsen, som foregik i Aarhus Domkirke. Efter en lille times ceremoni i kirken, blev de tre kister, pyntet med blomster og balloner, båret ud foran kirken, hvor parrets datter klippede snoren på balloner som frit steg til himmels. Efter ceremonien foretog den nærmeste familie jordpåkastelse ved Ormslev kirke.

Kronprinsparrets mindeord

Efter kronprinsparrets deltagelse ved begravelsen i Aarhus, blev der på Kongehusets hjemmeside udgivet mindeord.

Kronprinsparret og deres fire børn deltog i dag i begravelsen af de tre danske børn som mistede livet under terrorangrebet i Sri Lanka. Begravelsen fandt sted fra Aarhus Domkirke. Æret være deres minde.

Powered by Labrador CMS