Tinka-stjernen Josephine: Jeg prøver at være et godt forbillede

Josephine Chavarria Højbjerg, der spiller Tinka i TV2's julekalender, har fans i alle aldre. Det forpligter.

Udgivet Opdateret

Hun går kun i 1.g, men på Instagram er der mere end 65.000 mennesker, der følger med i hendes hverdag og liv både på og uden for filmsettet.

Josephine Chavarria Højbjerg spiller nemlig Tinka i TV2’s julekalender “Tinka og Kongespillet”, og det har gjort hende til en stjerne.

Artiklen fortsætter under videoen
[YouPlaySingle
ayerPl video=”1766,1871,290124″ yot yod ap]

Men mange af hendes følgere er ganske unge, og derfor har hun et særligt ansvar, mener hun.

– Jeg prøver at være et godt forbillede. Jeg tænker meget over, at der er små piger og drenge, der følger med, og at jeg er i den målgruppe på grund af mit arbejde, siger Josephine Chavarria Højbjerg.

Stor bevidsthed

Hun er meget bevidst om, hvad hun viser på de sociale medier.

– Mange af dem, der følger mig, er børn. Jeg vil gerne vise dem, at man skal være et godt menneske og kæmpe for nogle gode ting og for det, man gerne vil. Det handler det jo både om for Tinka og for mig selv i mit eget liv, siger skuespillerinden.

Tinka for første gang som 14-årig

Hun spillede første gang Tinka, da “Tinkas Juleeventyr” blev sendt i 2017. Dengang var hun selv kun 14 år, og pludselig skulle hun vænne sig til at være et kendt ansigt.

– Jeg føler, at jeg er lidt bedre forberedt på opmærksomheden denne gang. Selv om vi havde holdt møder sidst og var blevet fortalt, at der ville være meget fokus på os, så er det rart nu at vide det på grund af mine egne erfaringer, siger skuespillerinden.

– Jeg føler mig bedre rustet, fordi jeg har prøvet det før og ved, hvad der sker, siger hun.

Også ældre følger med

Det er dog ikke kun børn og unge, der er glade for julekalenderen om Tinka, der er halvt menneske og halvt nisse.

– Da Tinka sidste gang blev sendt, fik jeg en besked på Facebook fra en kvinde på 72 år, som skrev, at hun fulgte med og så det hver dag og synes, det var godt. Det gjorde mig rigtig glad, for jeg kan godt lide tanken om, at det er en julekalender for alle aldre, siger hun.

“Tinka og Kongespillet” bliver sendt hver dag indtil den 24. december på TV2.

Powered by Labrador CMS