Thomas Bo Larsen mediterer inden barske scener

Skuespilleren starter i nul, hver eneste gang han indtager en ny rolle og skal spille en ny scene.

Thomas Bo Larsen (til højre) er aktuel i Viaplay-serien “Advokaten”. Foto: TV3.
Udgivet Opdateret

Thomas Bo Larsen er især kendt fra roller, som enten har bevæget sig skarpt på den ene eller den anden side af loven.

I den nye Viaplay-serie “Advokaten”, som får premiere 28. februar, indtager skuespilleren underverdenen i rollen som gangsterbossen Thomas Waldman.

Mental tavlevaskning

Det har krævet mental tavlevaskning at portrættere en brysk forbryder drevet af magt, men med frygten konstant sitrende i sindet.

– Jeg starter fra nul hver gang. Det er enormt vigtigt for mig. Jeg prøver så vidt muligt at være til stede i nuet – det gør jeg hele tiden i mit liv, forklarer den 54-årige skuespiller og uddyber:

– Jeg mediterer og dyrker mindfulness, og så kører jeg motorcykel – det er også meditation for mig. Det er at slå fra, og når jeg slår fra, kommer jeg til det nulpunkt.

Og den egenskab skatter den tredobbelte Robert-vinder enormt højt både personligt og professionelt.

– Lige inden jeg går ind i en scene, er det også en meditativ tilstand et eller andet sted. Der er nogle kolleger, der har misforstået mig lidt, tror jeg, for jeg kan godt finde på at sidde og spille computerspil, to sekunder før jeg går ind.

– Men det gør jeg simpelthen kun for at komme til at tænke på noget andet, så jeg oplever scenen, når den er der, siger Thomas Bo Larsen.

I “Advokaten” kender advokaten Svend-Erik Wiesén – spillet af Nicolaj Kopernikus – til Waldmans gangstergerninger.

– Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med mine dygtige danske kollegaer, men det har også været ret eksotisk at skulle arbejde sammen med de svenske skuespillere. Vi er startet med et blankt ark, idet vi ikke kendte hinanden fra tidligere, og vi har derfor fra begyndelsen haft en utrolig stor respekt for hinanden og stor nysgerrighed efter at lære hinanden at kende – jeg kan konstatere at vi har samme humor, siger Nicolaj Kopernikus til Kendte.dk.

Beskytter sine nærmeste

I sit aparte forsøg på at beskytte sine nærmeste skubber Waldman (Thomas Bo Larsen) dem væk. Det eskalerer blandt andet i voldsom vrede mod kæresten.

– Inden jeg laver sådan en voldsscene, hvor jeg råber og spytter, skal jeg være helt i nul. Jeg skal ned at rive fat i noget, der gør ondt.

– Når man læser det i manuskriptet, er det enormt frastødende at gå ind i. I rollen skal jeg skræmme et andet menneske så meget, at det flygter, og det er jeg nødt til at gøre overbevisende, siger han.

Thomas Bo Larsen tænker ikke på konkrete situationer, men på følelser, som er opstået af dem, og det trækker han på foran kameraet.

– Jeg har mødt rigtig mange mennesker i mit liv. Jeg er opvokset i betonghettoer. Jeg var tidligt ude på arbejdsmarkedet som 14-årig og er blevet råbt i hovedet af mange værkførere.

– Senere var jeg i militæret, så som knægt var der også nogle, der skræmte mig. Ubevidst er det måske noget af det, jeg hiver frem, funderer han.

“Advokaten” har premiere på Viaplay og TV3 i aften klokken 21.

Også Sara Hjort Ditlevsen, Johannes Lassen, Ellen Hillingsø og Bjarne Henriksen er på rollelisten sammen med mange svenske skuespillere.



Powered by Labrador CMS