Sygdom får prinsesse til at skære ned

Det er blandt andet derfor, at omverdenen får indblik i sygdommen.

Udgivet Opdateret

Som Kendte.dk fortalte i efteråret 2018, lider den norske kronprinsesse Mette-Marit af den kroniske lungesygdom lungefibrose.

Det kom i oktober 2018 frem, at prinsessen var syg, efter at hun gennem en del år havde døjet med sit helbred, trods sin relativt unge alder.

VG skriver nu, ifølge Se og Hør, at sygdommen har haft konsekvenser for det arbejde, kronprinsessen udfører for folket.

Markant nedgang

Ifølge VG har Mette-Marit deltaget i 34 officielle arbejdsopgaver, siden hun gik ud og fortalte om sygdommen. I samme periode året før havde prinsessen 126 opgaver. Der er altså tale om et fald på 73%, men det er ikke et fald, der bør overraske nogen.

– Tilstanden gør, at hendes arbejdskapacitet vil variere, og kronprinsessen valgte at informere offentligheden om dette, fordi der ville blive behov for at planlægge perioder uden officielt program i forbindelse med behandling og når sygdommen er mere aktiv, siger det norske hofs kommunikationschef, Guri Varpe, til VG, ifølge Se og Hør.

Prinsessen selv advarede da også omverdenen, allerede i efteråret 2018, om, at sygdommen ville få konsekvenser for, hvad hun kan og ikke kan.

– Kronprinsen og jeg vælger at informere om det nu, blandt andet fordi det fremover bliver nødvendigt at planlægge perioder uden et officielt program. I forbindelse med behandling eller når sygdommen er mere aktiv vil det være nødvendigt, sagde Mette-Marit i en pressemeddelelse i efteråret 2018.

Artiklen under videoen

Professor Kristian Bjøro oplyste i efteråret 2018, at man i lang tid havde holdt øje med Mette-Marits lunger.

– Kronprinsessen skal igennem yderligere udredning i fremtiden, og også nye behandlingsforsøg. Ved sådanne tilstande som den, kronprinsessen har, er det normalt at vi samarbejder med lægemiljøer i udlandet, sagde Krisitan Bjorø.

Powered by Labrador CMS